|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 20:14 Заглавие: TV Philips 21PT1342/58 няма картина нито звук |
|
|
Здравейте!
Когато включа ТВ-то няма картина нито звук. Издава се слабо свистене. Светодиотчето свети, но понякога силно, понякога слабо. По едно време сменяше светенето слабо-силно, слабо-силно, слабо-силно (3 пъти за около 3 сек.), след което минават 5-6 сек и пак започва да мига така. Но това го прави когато си поиска.
Моля помагайте да разбера къде му е болката.
Шасито е L6.1 AA, процесора TMP47C1637N-RA18. Не личи да е заливан с нищо, но вътре открих мъртва хлебарка .Понесъл е силен удар в горния ляв ъгъл, но после е лепен и поправян. Забелязах, че паметта 24C02 е сменяна, както и други елемнти.
Последната промяна е направена от Bundy на Чет Яну 31, 2008 21:15; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
Заглавието ти го коригирах.Оформи си темата по правилата и дай повече подробности-състав,шаси,какво си премерил,какво си сменял и до какъв извод си стигнал. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 9:24 Заглавие: |
|
|
Божо тъй кат гледаш до какъв извод е стигнал?Що се хабиш да отговаряш..... _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 10:51 Заглавие: |
|
|
| В момента имам същия на масата и е за ТХО.HR7605 |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 11:24 Заглавие: |
|
|
Радвам се,че бързо си открил проблема на телевизора на ТВОЯТА работна маса.Което не значи че при него проблема е същия.И защо въобще помагате на някой,който не си е мръднал и пръста.Много услужливи сте станали нещо.Те Филипсите по принцип си имат проблеми с ТХА-та.И какво от това?Такива теми заслужават само оспамване и нищо друго.Това работен форум ли е или час по трудово? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 17:57 Заглавие: |
|
|
Ей ама сте лоши .Не исках да си признавам, че познанията ми все още са много малки и тепърва се запознавам с нещата, но то май си личи. Няма да изкарвам пари от този ремонт- просто се занимавам за удоволствие и за да се уча. Е да тук май не е място за учащи се. Сори |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 19:03 Заглавие: |
|
|
| Провери здрав ли е крайния транзисто за Хор. Откл. 7422 му е номера по схема и трябва да е BUT11AX. Иначе три мигания ги дават, че значат грешка в паметта. Свали си схемата. |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 19:20 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Ще го проверя веднага. Иначе първата ми работа беше да сваля схемата. Видях че три мигания означават EEPROM Error, но не бях сигурен дали това въобще бяха мигания. Ако наистина има проблем с паметта и няма други повреди какво ще е поведението на телевизора? Ще "светва" ли въобще? Видях че тази памет е евтина, но подозирам че ще трябва да се програмира , а това надхвърля възможностите ми. |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
Проверих за прекъснати писти около скарт конектора - няма. R3430, D6501, T7402, R3513, D6502, D6510 - работят. Свалих тразнизтора 7504, но не знам как се проверяват MOS транзистори . Измерих и напреженията в точките P2 и P6 и се оказа, че не са такива каквито трябва да са според схемата (P2 - 50V DC, P6 - 95,7V DC). Според моите измервания спрямо минуса на кондензатора след изправитяля (310V) и двете са около 33V. Спрямо масата уреда ми не отчете напрежение. Явно проблема е някъде тук.
Някой може ли да ми каже как се проверяват MOS транзистори? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 9:38 Заглавие: |
|
|
| Провери съпротивленията 3514 и 3515. Ако са прекъснали те, значи и транзистора 7504 е пробил. Това значи, че трябва да прегледаш всичко по захранването - съпротивления, ценер диоди, другите два транзистори (BF). |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|