Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лицев процесор за Нокиа Стереоплюс Шаси
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Никола Киров
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 21:41    Заглавие: Лицев процесор за Нокиа Стереоплюс Шаси Отговорете с цитат

Колеги,интересува ли се някои от такива процесори. Имам 2 такива с дефектни лицеви процесори .Оригиналния не се предлага никъде. И се хванаx и програмирах Pic koito да върши работата и да се монтира на мястото на оргиналния посредством малка преходна платака. Разработих и 2 та варианта за протокол на дистанциионното ITT и Nokia NRC-17. Въпроса ми е има ли интерес за тия процеосори на цена 30 лева? За да имам някаква представа колко платки да поръчвам.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Никола Киров, с това което си написал - почти нищо не си казал.
Опитай се да бъдеш малко по-точен.
Понятието
Цитат:
Лицев процесор за Нокиа Стереоплюс Шаси
е изключително малко информативно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Отпреде където са бутоните е отделна платка със нещо като АЦП, но сега съм на домашно и немога да дам номера.На тези нокий от статично по тялото пука това чудо при допир.Тези тв. са 97,98 год и тепърва ще идват затова ще те имаме напредвид. Very Happy Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Яну 24, 2005 14:06    Заглавие: Re: Лицев процесор за Нокиа Стереоплюс Шаси Отговорете с цитат

Никола Киров написа:
Колеги,интересува ли се някои от такива процесори. Имам 2 такива с дефектни лицеви процесори .Оригиналния не се предлага никъде. И се хванаx и програмирах Pic koito да върши работата и да се монтира на мястото на оргиналния посредством малка преходна платака. Разработих и 2 та варианта за протокол на дистанциионното ITT и Nokia NRC-17. Въпроса ми е има ли интерес за тия процеосори на цена 30 лева? За да имам някаква представа колко платки да поръчвам.

Аз търся лицев процесор за Нокиа NCE-PRE03-R01. Ако си измислил заместител на този процесор е чудесно, но цената е много висока, ако я намалиш, ще спечелиш повече. Ако можеш да направиш цена до 20 лева, аз ще поръчам една бройка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 24, 2005 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Който се е сблъсквал с тези нокии отлично знае за кои лицев процесор става дума. Имат наи различни надписи по тях но се свеждат до 2 типа. За Itt протокол на дистанционните и зa Nokia NRC17 протоикол. Визуално платките се различават по фотоприемника. За ITT протокола фотоприемника е в метална екранировка а за нокиа протокола фотоприемника е от новите типове в пласмасов монолитен корпус.

" Аз търся лицев процесор за Нокиа NCE-PRE03-R01. Ако си измислил заместител на този процесор е чудесно, но цената е много висока, ако я намалиш, ще спечелиш повече. Ако можеш да направиш цена до 20 лева, аз ще поръчам една бройка "
Да Колега това е за ITT протокол.
А за цената си е 30 лева. Потрошил съм повече от 2 седмици да ги изследвам тези гадове и да пиша софт за пика. А да не говорим за квалификацията която се изисква за това.

А ако успея да си покрия финансово загубеното време с тези процесор мога да направя заместители и за други по често срещани процесори които се скапват често и са скъпи или не могат да се доставят. Нокииските ще трябва да са готови към края на февруари,трябва да ги изтествам на поне 10 тина такива телевизора и да поръчам пеходните платки когато саъм 100 процента убеден че всичко е ОК.

Пощата ми е [email protected]
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 25, 2005 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Който се е сблъсквал с тези нокии отлично знае за кои лицев процесор става дума. Имат наи различни надписи по тях но се свеждат до 2 типа. За Itt протокол на дистанционните и зa Nokia NRC17 протоикол. Визуално платките се различават по фотоприемника. За ITT протокола фотоприемника е в метална екранировка а за нокиа протокола фотоприемника е от новите типове в пласмасов монолитен корпус.

" Аз търся лицев процесор за Нокиа NCE-PRE03-R01. Ако си измислил заместител на този процесор е чудесно, но цената е много висока, ако я намалиш, ще спечелиш повече. Ако можеш да направиш цена до 20 лева, аз ще поръчам една бройка "
Да Колега това е за ITT протокол.
А за цената си е 30 лева. Потрошил съм повече от 2 седмици да ги изследвам тези гадове и да пиша софт за пика. А да не говорим за квалификацията която се изисква за това.

А ако успея да си покрия финансово загубеното време с тези процесор мога да направя заместители и за други по често срещани процесори които се скапват често и са скъпи или не могат да се доставят. Нокииските ще трябва да са готови към края на февруари,трябва да ги изтествам на поне 10 тина такива телевизора и да поръчам пеходните платки когато саъм 100 процента убеден че всичко е ОК.

Пощата ми е [email protected]

Съжалявам, но щом цената не подлежи на коментар, то аз се отказвам. На този телевизор му е дефектен и инфраред-приемника, изток/запад корекцията му и тя е за ремонт, освен всичко това трябва да му слагам звук и да му търся дистанционно...... Стойността на ремонта става повече отколкото съм готов да дам за него. Предпочитам да го направя на части. Предполагам, че и други колеги ще се откажат само заради високата цена. Не искам да се обиждаш, това, което си направил е чудесно, просто тази цена мен не ме устройва.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 25, 2005 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio, това доколко е чудесно май все още подлежи на тестване доколкото разбирам от написаното:
Цитат:
трябва да ги изтествам на поне 10 тина такива телевизора

Никола Киров, нищо лично, но мисля че се опитваш да бягаш доста пред вятъра.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Вто Яну 25, 2005 21:46    Заглавие: Re: Лицев процесор за Нокиа Стереоплюс Шаси Отговорете с цитат

Никола Киров написа:

Аз търся процесор за Нокиа Стереоплюс шаси, но той е SPL21-R03.
ТВ е 7155VT /SP71D1/. Процесора се намира на основната/дънната/
платка и шасито ТВЪРДО е стереоплюс.Готов съм на тази цена да заплатя един ПИК, но да свърши работа за да не срамуваме. Embarassed
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 0:14    Заглавие: Re: Лицев процесор за Нокиа Стереоплюс Шаси Отговорете с цитат

Boiko написа:
Никола Киров написа:

Аз търся процесор за Нокиа Стереоплюс шаси, но той е SPL21-R03.
ТВ е 7155VT /SP71D1/. Процесора се намира на основната/дънната/
платка и шасито ТВЪРДО е стереоплюс.Готов съм на тази цена да заплатя един ПИК, но да свърши работа за да не срамуваме. Embarassed

Утре ще видя моя телевизор с какъв основен процесор е и ако е такъв, какъвто ти трябва ще ти го дам на тази цена. Вече реших да го разчастя моя телевизор.
Върнете се в началото
Никола Киров
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 2:04    Заглавие: Отговорете с цитат

RC,Пробвал съм си процесорите на 2те мои и още 2 Нокии. В тези всичко нормално но тъи кати съществуват доста софтуерни версии и на лицевия и централния процесор преди да ги предлагам предпочитам да тествам върху повече телевизори.

Боико SPL21-R03 е централния процесор . Малко вероятно е тои да ти е проблема. Скапва се само от сериозни токови удари като от гръмотевица да кажем. Не е изключено и да е тои проблема ти но е много малко вероятно. Практиката така показва.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети