| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 20:46 Заглавие: промиване на платка |
|
|
Здравейте.имам едно ДВД което беше залято с вода.изчаках да изсъхне но върху платката останаха доста петна и я промих с корисилин и четка.сега платката е доста мазна от корисилина.
какво да направя.да промивам с чист бензин или нещо друго. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 20:48 Заглавие: |
|
|
Тва май няма да става на ДВД повече след като изъхна работеше ли |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 20:52 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | Тва май няма да става на ДВД повече след като изъхна работеше ли |
беше залято при изключено състояние и разбира се не е включвано още но аз питах съвсем друго. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 21:52 Заглавие: |
|
|
Много зависи къде (и какво е залято),както и кои участъци от платката...
Ако е само платката принципно коресилина не пречи на едно устройство да работи,даже се ползва за почистване на платки понякога.
Друг е въпроса как би се отразил на разни елементи.
Можеш със някакво рошаво парцалче да почистиш мазнотиите от него.
Разбира се ако не си много сигурен какво правиш,къде бърникаш,дали със сигурност си подсушил и т.н.-нищо не пречи да го занесеш на някой колега който да го прегледа и той да има честта да натисне пръв пауър-бутона. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 22:29 Заглавие: |
|
|
| Мерси Божилов!а по принцип при такива ситуаций с какво е добре да се промива.със спирт ужасно побелява.с някакъв контактен спрей или чист бензин или с нещо друго. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 05, 2008 22:58 Заглавие: |
|
|
По принцип най-хубаво е една платка да се не мие въобще.
А иначе според зависи от много неща,от вида на платката,от това има ли смд-та,от това има ли пластмасови детайли,и как би им се отразил определен разтворител,напрежения,възможност да възникне утечка и т.н.
По принцип тия разтворители от сорта на коресилина не са чак толкоз лош вариант.Бензина (който не знам кой и защо го е кръстил авиационен чист и т.н. бензин и е добил гражданственост така при положение че си има име-"петролев етер") е малко по-агресивен.
За определени замърсявания контактен спрей (червения на филипс) и т.н.
Абе зависи от много неща... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 8:25 Заглавие: |
|
|
Нещо не ми се връзва
промих с корисилин и четка.сега платката е доста мазна от корисилина.
По принцип коресилина разтваря мазнините - и не би трябвало да остават мазни петна -- Цифровите блокове на телевизорите постоянно ги потапям и промивам с коресилин ---- ако се съмнявам да не разтворят нещо ги потапям във сапунена вода , измивам ги с четка и след престой на радиатора една вечер всичко е ОК _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 9:41 Заглавие: |
|
|
Аз чистя с кореселин или изопропилен и нямам подобни проблеми.Може да е ползвал български-един в синкави шишета.Отвратително мирише,по-скоро маже отколкото да чисти и ликира много коварно.Просто да си купи хубав кореселин човека и да изчисти отново. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 19:28 Заглавие: |
|
|
| благодаря.явно този коресилин не става.наистини е български,мирише ужасно и оставя лепкав слой. |
|
|
 |
|