| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Пламен77 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 12:14 Заглавие: пералня Перла 05 - неподгряване на водата |
|
|
Здравейте,имам проблем с Перла05 ,който се състои в неподгряване на водата при пране и оттам незадоволително качество на изпиране и изплакване(с включен режим 60 С).Така е отдавна ,но чак сега го установих -с проби по време на пране на пипане стъклото на люка и маркуча за мръсна вода и самото пране вътре са ледени.Преди седмица се счупи амортисьор на казана и ги смених и двата.Скоро ми направи впечатление,че не може да прави пълни обороти ляво и дясно при пране и щях да ходя в един магазин да ми измерят кондензатора и да купя нов(7лв)при нужда да го подменя.Но се обадих в една фирма за ремонт на перални(Джотекс),с молба да изпратят майстор да отстрани проблема с подгряването.Да,но можеха най-късно в 16:00 и пратих майка ми да ги чака.Като се прибрах разбрах от нея ,че за 1мин.е видял показателите на кондензатора(7микрофарада вместо 16)и го е сменил с 20микрофарада,казал че нагревателя не може да е изгорял защото ще се прекъсне веригата и програматора ще спре там където трябва да се включи нагревателя,и си тръгнал с поисканите 40лв.Дефакто проблема за който ги повиках не е отстранен защото снощи прах за проба,а е отстранен кондензатор който мислех сам на другия ден аз да си сменя....за 1 минута работа е.Въпроса ми е как да постъпя в случая.Пак да ги викам за диагностика и отстраняване на стария проблем и да платя повторно или да поискам безплатно отстраняване.
п.п.-и ако някой може да напише възможни причини за неподгряването на водата.С програматор 165 съм и на моменти като спира да върти мотора се виждат искри от най долната част на програматора където влиза една кабелна обувка.Може ли това да е причината и какво трябва да се направи?
-------------------------------------------------------------------------------- |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 13:36 Заглавие: |
|
|
| В програматора има едно стоп-реле,отзад над моторчето на програматора е,виж него |
|
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 14:44 Заглавие: |
|
|
Щом се переш още на Перла 05 значи не си паралия да си купиш съвременен модел пералня, да ти помогнем
Да проблема е в прекъснала намотка на стоп реленцето както писа zapad, то е за 220 волта променлив, замери намотката с оммер ако имаш. Смяна, не подлежи на пренавиване. Тук във Варна ги има.
Искренето - виж за хлабави кабелни обувки, извади ги от клемите на програматора, притегни ги леко с клещи. Провери за нагорели контактни пъпки на перата на програматора зачисти с много финна шкурка. Провери всички кабелни обувки за хлабина.
Преди всичко обаче извади щекера от контакта, за да не ти се загрее водното съдържание в организма. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 15:05 Заглавие: |
|
|
Виж всички изкряли и стопени клеми и ги стегни. Може и от това да е прекъснат кабел. По спомен са първите откъм врътката. Не е изключено между контактите на програматора да е заседнала хлебарка. Провери също така и контактите на нагревателя. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 15:31 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Виж всички изкряли и стопени клеми и ги стегни. Може и от това да е прекъснат кабел. По спомен са първите откъм врътката. Не е изключено между контактите на програматора да е заседнала хлебарка. Провери също така и контактите на нагревателя. |
Контактите на нагревателя са запоени и са добре гледал съм ги.Ще сваля програматора да го видя.А как се сваля?И това стоп реле как се сменя? |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 16:08 Заглавие: |
|
|
| стоп релето можеш да го свалиш и без да сваляш програматора,просто издърпай черното пласмасово капаче,и под него е реленцето |
|
|
 |
bakalin Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 16:22 Заглавие: Re: пералня Перла 05 - неподгряване на водата |
|
|
Да, това си е проблем с Перлите.
Конкретно с този програматор съм имал случай с паднало капаче /черно на цвят и пластмасово/.
В този случай релето не може да задържи и пералнята си кара 2 мин на ход. |
|
|
 |
Пламен77 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 16:44 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | стоп релето можеш да го свалиш и без да сваляш програматора,просто издърпай черното пласмасово капаче,и под него е реленцето |
Ок,сега ще го издърпам и ще сваля реленцето...
може ли без измервателен уред(имам само фазомер) да се разбере дали бачка?Ако не,да купя едно същото и да го сменя и да пробвам?
п.п.-обадих се във фирмата от вчера,и казаха че утре ще пратят човек да види"термостата"...  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 18:24 Заглавие: |
|
|
| остави го термустата за сега,но ако причината е в него на единия от двата има сини точки,това е за 60 градуса,дай ги на късо и релето трябва да включи,естествено програматора трябва да е на загряване |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 18:26 Заглавие: |
|
|
Все пак не е лошо да замериш нагревателя.Аз имам същата пералня и доколкото си спомням съм имал 2 пъти същия ефект. И двата пъти сменях нагревател! Щом нямаш уред, поискай от някой приятел за 5 мин ! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
|