| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 20:48 Заглавие: 3-канална тиристорна цветомузикална уредба проблем |
|
|
Имам проблем с "3-канална тиристорна цветомузикална уредба" на млад конструктор когато я включа са момиент премига лампата но не реагира при подаване на входен сигнал.Така та всички канали.
След резистор R3 напрежението ми е 2,5V без сигнал.
Последната промяна е направена от milev на Пет Фев 01, 2008 21:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 22:49 Заглавие: |
|
|
Нещо си падаш самоубиец.
Предлагам ти да си сложиш оптрони преди тиристорите и да си разделиш галванично силовата и ......... |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 2:48 Заглавие: Цветомузика |
|
|
Надявам се, че не си подал аудио сигнал на вьода с кабел, без да си ги разделил галванично. Дай малко повече информация какво си направил и измери в различните точки какви напрежения има. Така немога да помогна с нищо друго. _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 18:56 Заглавие: |
|
|
значи аз съм сложил микрофонче а
напрежението на след R3 без микрафона е 2,5V когато го сложа е 3,4V на 2T6821 на E-5,34V на B-5,04V на C-5,28V
на изхода на 4-тата ИС LM567 на изхода имам 120mv а на останалите варира в зависимост от положението на потенциометрите.Мислех че е изгоряла и я подмених ама пак същото проверих да не съм збъркал някъде но не видях грешка и сега пак ще проверявам. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 19:01 Заглавие: |
|
|
Виж си трансформатора, начало и край на намотките, там има една особенна връзка, която ако не е така , ще си останеш само с мигането... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 1:12 Заглавие: |
|
|
| Аз бих почнал от пред назад -лампите,тиристора.транзистора.ИС че накрая и микрофона.Но все пак внимавай като пипаш че горе тая връзка на трафа.....уф да не те погъделичка тока! |
|
|
 |
milev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 10:52 Заглавие: |
|
|
| понеже не виждам къде е грешката реших на ново да начертая схемата и да направя платка и ще видя тогава какво ще стане. |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 18:31 Заглавие: |
|
|
Както пишеш, че на исхода на ИС4 имаш 120mV би трябвало транзистора на синия цвят да е отпушен и да се отпушва и тиристора.. Т.е. лампите трябва да светят. За момент окаси към маса опщата точка между диодите и резисторите в изходите на ИС. Ако всички е наред трябва съответната лампа да светне. И пак внимавай с тази галванична връзка нежду оправлението и силовата част. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 20:16 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | По същите съображения не са опроводени и връзките към първичната намотка на трансформатора. Тези две връзки трябва да направите допълнително, след като определите началата и краищата на намотките на използвания от вас трансформатор (при погрешно свързване схемата няма да работи и ще се повредят тиристорите). |
Ти поне опита ли да размениш краищата на първичната или вторичната намотка на трафа ? |
|
|
 |
|