| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 19:30 Заглавие: Отопление на кинескоп |
|
|
| Здравейте,колко максимално напрежение може да се подаде на отоплението (от външно захранване)що годе да не изпуши кинескопа в момента.В момента съм подал 7.6V и работи но цветовете са много занижени,като ги засиля изкючва.Става въпрос за Samsung 21'' А51 ЕЕР 133X.Ако му подам 9V ще изкарали поне седмица.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 19:41 Заглавие: |
|
|
9В отоплението ще ги остиска за една седмица според мене.
Все пак божа работа кога ще цъкне нишката...
Сигурно ли е че проблема е в кинескопа?щото това
| Цитат: | | работи но цветовете са много занижени |
нещо ми се не вързва _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 19:44 Заглавие: |
|
|
То явно кинескопа е "взел-дал"
Не виждам за какво са ти тия гимнастики. Ако е за това, което си мисля, не е правилно. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 19:50 Заглавие: |
|
|
И според мен не е,ама както и да е...
Стига сме гадали за кво пита човека.
По-пронцип най-удачно е не да му подаваш външно отоплително,а да му замостиш всичко квото има там по отопление-нискоомни резистори или дросели.
Вероятно е много зле така че направо замоствай всичко наред.
После пробвай няколко удара рециклиране...Мисля че може да се повлияе добре.
И после-колкото изкара. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 19:55 Заглавие: |
|
|
| С неговото отопление въобще не иска да захапи,пробвах с намотка на ТХО (три навивки )пак никой.Чак като му подадох 6.5V тръгна.Откачих червения катод от кинескопа пак има три цята (сташна работа).Откачвам заления и синия(тъмен екран)Освен да е кинескоп каво да е? Може ли TDA6107JF да прави мизерията. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 20:02 Заглавие: |
|
|
| mitaka_1 написа: | | С неговото отопление въобще не иска да захапи,пробвах с намотка на ТХО (три навивки )пак никой.Чак като му подадох 6.5V тръгна.Откачих червения катод от кинескопа пак има три цята (сташна работа).Откачвам заления и синия(тъмен екран)Освен да е кинескоп каво да е? Може ли TDA6107JF да прави мизерията. |
Ако откачиш червения катод и пак имаш червено-значи въпросния катод е пробил нанякъде...
Тва няма как катода да е отпоен и на картината да има червено.
Гледай хубаво-цокъла да не окъсява вътре?
Ако не сложи една намотка на бедрото на ТХО колкото отоплението да е вдигнато от маса вече и това е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 20:11 Заглавие: |
|
|
| Два пъти гледах дали съм го разпоил хубаво.Но вътре в самия цокъл не бах се сетил за видя,мисля,че проблема е в самата тръба,ей сега го отварям и ще пиша .А с навивка на бедрото на става нищо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 20:25 Заглавие: |
|
|
Нещо бъркаш-то си е все същото-дали ще го захраниш от токоизправител външен,дали от намотка на бедрото-разлика няма...
Ако го топлиш със намотка-гледаш 22В РИОХ отговарят на стандартното отоплително.
Като разкачиш трите кадтода и ред-поред ги даваш на маса през 10 килоома какво става? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 20:30 Заглавие: |
|
|
Между другото-ако катода е дал само на отопление и го захраниш със външно-трябва да си даде нормална картина.
За да не се губи цвета,като откачиш червения катод ми идва и друго на акъла.Понякога във Филипсите екрани особено е нормално заболяване да имаш късо между два катода.Тва става обикновено когато и двата окъсят към отопление.Тогава стават подобни мизерии.
Я дай-дай пак и по-подробно че нещо я омотахме тая тема. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 20:54 Заглавие: |
|
|
| Отворих цокъла не намерих проблем в него.Сега който и цвят да откача няма нищо освен обратния лъч.Като ги запоя и трита цвята работи,малко трудно тръгва(с външно захранване)Мисля ,че кинескопа е на последни издихания. |
|
|
 |
|