| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
advertbg_ Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 18:07 Заглавие: Питане за кварцове |
|
|
Имам следния глупав въпрос - има ли някаква съществена разлика между кварцовете използвани в цифровата теника и тези за приемо-предавателна апаратура? Имам доста компютърни платки и по тях има подходящи по честота кварцове, но ... ми се вижда разумно да попитам преди да започна с експериментите...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 18:10 Заглавие: |
|
|
Има кварцове за последователен резонанс, паралелен резонанс, трети хармоник, с хоризонтален и с вертикален срез, с нормална и с повишена температурна стабилност, с нормална и повишена механична стабилности и т.н. Тези на цифровата апаратура са за паралелен резонанс. В най-общия случай, няма никакви проблеми да се ползват в любителска апаратура. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 18:30 Заглавие: |
|
|
Ако решиш да ползваш кварцове от компютърни компоненти, първо ги закачи на генератор и гледай със честотомер на колко генерират - вчера пробвах един кварц на 24 МХц от някаква видео карта и се оказа че кварца си работи на 8,000 МХц, така и не успях да го пусна на 24  _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 18:52 Заглавие: |
|
|
Просто трябва да го свържеш по схема за работа на трети хармоник. Ползвайте интернет бе, хора. Не боли! _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 22:40 Заглавие: |
|
|
Е да, ама кварца си беше закачен за цифрова интегрална схема...пък там до колкото знам си тръгват на основната честота:) _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
advertbg_ Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 11:00 Заглавие: Благодаря Ви! |
|
|
Много ми помогнахте-за мое учудване всичките схеми тръгнаха от раз и при това без харчове  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:07 Заглавие: |
|
|
Ей, в този форум си има мерна еденица за почерпка. Метър луканка и кило ракия. За нас благодаря е твърде много. Почерпка е достатъчна.  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|