| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 12:10 Заглавие: Samsung CK-542 честота кадри |
|
|
Това е "Търновския"Самсунг.Шаси Р-54S.Проблема е че се изменя честотата по кадри(дето се променя с потенциометъра на предния панел).Когато е студен при включване започва да върти.Като го наглася като се постопли пак започва да я променя.Сменил съм всички танталови кондензатори в отсека на чипа за ВО.Даже смених и ТА-то.Без резултат.Само ВО чипа не съм сменял.Някой може ли да ме насочи че направо блокирах вече.  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 12:36 Заглавие: |
|
|
Имах два случая на проблем с потенциометъра.Предполагам.че напреженията на ТА са точни _________________ Димитър |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 12:40 Заглавие: Re: Samsung CK-542 честота кадри |
|
|
| bai_tishan написа: | Това е "Търновския"Самсунг.Шаси Р-54S.Проблема е че се изменя честотата по кадри(дето се променя с потенциометъра на предния панел).Когато е студен при включване започва да върти.Като го наглася като се постопли пак започва да я променя.Сменил съм всички танталови кондензатори в отсека на чипа за ВО.Даже смених и ТА-то.Без резултат.Само ВО чипа не съм сменял.Някой може ли да ме насочи че направо блокирах вече.  | има един резистор кам потенциометара в киломи веше вдигни му стойност |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 14:19 Заглавие: |
|
|
Не можах да открия схемата, за да бъда по-конкретен, но това ми прилича на ел. кондензатор. А сигурен ли си, че е ГВО, да не излезе АРУ? Или АО? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 19:00 Заглавие: Re: Samsung CK-542 честота кадри |
|
|
| Anonymous написа: | | има един резистор кам потенциометара в киломи веше вдигни му стойност |
Този резистор трябва да отива на 29 краче от ТА7698АР(претполагам че е тая ИС) и идва от +12 .Пробвай и така, сложи резистор (тример от 1 мегаом)от 29 краче към грунда и търсиш стойноста която ще свърши работа . Успех _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 21:01 Заглавие: |
|
|
Сега май няма, КЛюЧ , А отговора ти е в 1 от постовете . ДЕРЗАЙ .
Модерирано от RC
Stoil_Pishikov , кога ще се ориентираш поне малко в обстановката? |
|
|
 |
Stoil_Pishikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 22:15 Заглавие: |
|
|
Каквото повикало . Такова се обадило.
Извинявам се на гн. Божилов. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 22:20 Заглавие: |
|
|
| Stoil_Pishikov написа: | Каквото повикало . Такова се обадило.
Извинявам се на гн. Божилов. |
Алоооооооо пич телевизора беше готов 5 мин след като написах темата.И като се криеш кво мислиш че няма кой да те види ли?? _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 22:24 Заглавие: |
|
|
| Бай Тишан,сподели какъв беше проблема.Останалото... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 22:28 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Бай Тишан,сподели какъв беше проблема.Останалото... |
Прав си-що пьк да се нервя.Резистора последователно на потенциометъра 39Ком (номера сега не помня)си изменяше стойноста температурно.Не см му вдигал стойността както пише госта по горе.След смяната му всико заспа. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|