| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
georgi oreshkov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 15:43 Заглавие: TV SONY KV M2100K гуви цветност на PAL |
|
|
Телевизора пристигна за замяна на тунера с хипер банд в интерес на истината само го пуснах за кратко видях го че има добра картина настройки не можех да правя дистанционното беше много зле смених му тунера намерих ново дистанционно настроих го и ми направи впечатление че губи цветност имам генератор PAL SEKAM включих го директно в AV режим сцел да изключа радиоканала оказа се четой няма нищо общо с това .Телевизора ес ТДА4650 линия ТДА4660 и видеоусилвател ТДА3505 Проследих веригите образуващи SSC по време са в нормите малко ме притеснява най-голямото ниво че е8.2 в
но мисля не съм сигурен че е нормално при превключване на секам няма проблеми . смених и тримера и кварца но явно не еоттях като се хвана с осцилоскопа на 28краче на Тда4650 виждам как се превключва идентификатора По някой път като включи и няма прекъсване картина безупречна .Молбата ми е ако някой колега се е срещал с нещо подобно да сподели как се е справил [email protected] Предварително благодаря, |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:10 Заглавие: |
|
|
Опитай със стария кварц и нов тример.В 99% този дефект е от тримера. Имал съм такъв дефект и от лоши спойки по канала за цветност .Пък и Сонитата са пълни с лоши спойки.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:28 Заглавие: |
|
|
Абе той човека пише че го е сменял тример-кондензатора,ама и според мене е от него...
Да сложи нов.Кварца наистина няма смисъл да го сменя най-вероятно...
И да си регулира новия като го сложи.Как се регулира този тример-кондензатор точно има писано из нета много,а си и зависи каква измервателна апаратура има човека. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
А не е ли възможно и 2-та кв. резонатора да са дефектни? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:45 Заглавие: |
|
|
Аз винаги ползвам от тези 10 до 40 пико и настройката винаги на око
 _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:55 Заглавие: |
|
|
Е няма нужда от "на око",като си има точна методика за целта.
На TDA4510 примерно беше 11кр на маса,на TDA4650 беше 17 крак на маса и въртиш до положението при което е максимално стабилно.Също както се регулира ГХО-честотата. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 0:37 Заглавие: |
|
|
| Лоши спойки особено около Тхо-то |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 0:47 Заглавие: |
|
|
| digital написа: | | Лоши спойки особено около Тхо-то |
Имал съм такъв случай, но на "GRUNDIG". _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
georgi oreshkov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 8:12 Заглавие: SONY kv m 2100k |
|
|
Искам да благодаря на всички колеги които изказаха мнение по дефек
та Едно от тях наистина ме насочи точно Най-мако половин час внимателно под лупа огледах хубаво споиките на участъка с ТХО открих поне четири съмнителни и вече всико е наред наистина повече мнения по добро решение |
|
|
 |
|