Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

kak da smetna izhodnata moshnost na usilvatel
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 14:43    Заглавие: kak da smetna izhodnata moshnost na usilvatel Отговорете с цитат

kak da smetna izhodnata moshnost na usilvatel.kakvi uredi mi trqbvat.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 15:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Осцилоскоп,генератор синусоида 1 килохерц и товар с известна стойност.Ако осцилоскопа ти мери ефективна стойност автоматично P=Ueff*Ueff/R.Ако не мери засичаш амплитудата по скалата и P=Up-p*Up-p/8*R
Върнете се в началото
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

За точно измерване ти трябват нискочестотен генератор,осцилоскоп,променливотоков ампермер,волтмер(комбиниран цифров уред),еталонен псивен товар и после смята6 по формулата:)
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 16:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много.Направих опит.Пуснах 1кН на входа и усилвам докато на осцилоскопа започне амлитудата да се ограничава /върховете стават на плато/.В същото време измервам с цифров уред напрежение променливо на изхода 55 волта,а амлитудата на осцилоскопа от връх до връх е 80 волта.Товара в изхода ми е един реотан с 4 ома съпротивление .
Как да смятам нататък?
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

U квадрат върху R
U - ефективна стойност (55 волта в случая)
мощността обаче се полуава 756,25 W ( Exclamation Question Exclamation Question Exclamation Rolling Eyes )
да не би да има грешка при меренето на напрежението ?
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ЦиФровия ти уред мери ли тру РМС?( разбирай го на англииски,че компютъра ми понякога е силно патриотичен и категорично отказва да мине на латиница).Или ако струва от 700 лева нагоре трябва да мери верно ефективно напрежение,ако ли не по втората формула,която ти написах.Освен това не трябва да влизаш в ограничение,а точно преди него.Иначе формулата не е коректна за различни от синусоида напрежения.
Върнете се в началото
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 17:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Уреда няма РМС.Усилвателя е мостов.Това е второто съпало което правя по същата схема.Според мен не може да бъде 160 вата щото едното рамо е 100.Първия усилвател смачка 4 български по 100 вата/по два на канал/говорителя и се чудя с какви говорители да го палзвам.Та затова реших че имам грешка в смятането и моля за помощ.
Ако не мога да го измеря да го занеса някъде да го премерят.И аз да съм наясно какво съм направил.Напрежението го мерих с два различни цифрави уреда и с един стрелкови разлика +/-1 волт.
Майта логика - Това което виждам това отива към товара.Измерванията ги правя преди да почне да ограничава сигнала.
Според Вас колко вата е?Реотана става като на печка лъч.Изгорих цялата маса.Мама ми се кара.HEEEEEEEELP.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 18:25    Заглавие: Отговорете с цитат

По мойте сметки излиза 200 вата на 80 волта пик-то-пик върху 4 ома Shocked Shocked Shocked Какво смяташ.Стрелкови уреди мереха 1 килохерц верно само едни лампови руски 40 килограмови на времето...
80/2=40,40/1.414=28.288,28.288*28.288=800.226,800.226/4=200.05

Последната промяна е направена от Stoy40 на Сря Яну 26, 2005 19:08; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Maй наистина е много Surprised .
Аз имам цифрово уредче, на променлив ток мери вярно до 450 херца.
И то ако е синусоида, иначе не показва вярно (например меря напрежението на тиристорен регулатор). За стелковия мисля че е най добре с него да мериш. Аз меря със стрелкови руски 4312 от 77 ма и мери вярно за разлика от цифровото Cool .
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 26, 2005 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

При положение ,че синусоидата ти е ограничена -уреда не мери точно,пък и не е нормално трябва да ти е чиста синусоида .Ако е така то Стой4о е прав ,мощността е към 200 вата ,не съм убеден ,че си отчел уреда точно-май си го отчел двойно-55Х1.41 е почти 80 волта ,но трябва да се дели на 2 за полувълната,значи към 27-28 Veff. Що се отнася до реотана аз съм вързал 4 руски съпротивления по 1 ом на 150 вата последователно и имам товар 4 ома на 600 вата ,на метална плоча са идеални за товар/ или за печка може би/!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети