| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KneelSucker Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 18:55 Заглавие: Асинхронен двигател и неговите полюси |
|
|
Проблема ми е следния че имам домашна на тази тема апак немога да открия това в учебника понеже така е направен че върви намери нещо .Ако някои може да ми даде отговор на следните въпроси:1.Какво значи брои полюс на ел. машина на асинхронен двигател. 2.От какво се определя броя на полюса и как можем да изменим техния брои.
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 20:21 Заглавие: |
|
|
Здравей. Броя на полюсите на асинхронен двигател биват 2, 4, 6, 8, или друг четен брой. Но максимално се изработват с 8 полюса. Полюсите се определят от начина на навиване на съответния двигател т.е. колко намотки се навиват на всяка фаза. Ако има две намотки е двуполюсен, ако са 4 четириполюсен и т.н. За да се промени броя на полюсите трябва да се пренавие двигателя. От броя на полюсите се определят оборотите на двигателя. W=3000/(n/2) където n е броя на полюсите. Това са оборотите ако двигателя е синхронен ако не е се намаляват в зависимост от преплъзването и са малко по ниски. Ако те интересува друго пиши. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 20:39 Заглавие: |
|
|
| Ако позвилите да допълня-броят на полюсите се определя от това колко пъти размерът на една СЕКЦИЯ на намотка може да се нанесе по обиколката на статора!Не е задължително да се пренавива двигателят, за да се промени броят на полюсите.Това може да стане стъпаловидно-от вън, ако е специален двигателят.Имам подробни записки по машини и апарати.Ако искаш мога да ти ги снимам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 21:29 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите , само това ме интересуваше та като ме дигне да не мълча .Вероятно много хора си мислят че съм некав мързел дето ги мързи да отвори учебника ама в интерес на истината всичко вътре е адски разбъркано и неясно. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 21:35 Заглавие: |
|
|
Руски четеш ли да ти пратя сегае на мейла една книга-учебник за асинхронните двигатели?
Утре ще я кача и във сайта тук,ама утре.че сега немам време... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 21:53 Заглавие: |
|
|
| Като гледам и с българския има проблеми, ама знае ли човек може да е от бързане в последния момент. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 22:39 Заглавие: |
|
|
@Bojilov благодаря ти за предложението , но ми трябваше само за конкретната тема
@RC не съм на изпит по български език и не ми е толкова важно да се впрягам да пиша запетаи , тирета и тнт все пак да няма да го видят милиони  |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 22:47 Заглавие: |
|
|
|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2008 22:52 Заглавие: |
|
|
Чудесно, явно темата се изчерпа и ти си получи каквото ти трябваше (според теб).
| KneelSucker написа: | | само това ме интересуваше та като ме дигне да не мълча |
|
|
|
 |
|