Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

купувам ел двигател
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 14:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо трябва да си изясниш каква мощност ще изисква самата помпа за да отговори на условията за дебит и скорост на водата осигуряващи оптимален температурен режим на отоплителната система. След това да търсиш подходящ двигател. Казваш че помпата е голяма, значи и двигателят ще трябва да е мощен, а с 12 волта мисля че няма да се получи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dakiss
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 14:37    Заглавие: Отговорете с цитат

wop написа:
1 кв. ме устройва, но си прав, че е за помпа, голяма помпа.

Ей такива питания и отговори правят километрични теми. Щом ти е толкова голяма помпата и искаш да е на 12 волта явно за кола иде дума, че ще си я носиш, а не да чакаш акумулатор да ти върши работата за постоянно щом си до контакта, ама ..... ако е така защо не си помислиш да я задвижиш от двигателя.

Ако пък е наистина за отоплителна инсталация поне го пиши. Жена ми е Проектант ОВ и се надявам, че има вече готов отговор на нуждата ти, което ще ти спести доста ядове.

Ако аз не съм разбрал нещо .... май не е в мен вината
wop
Гост

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Quantum написа:
POW, Автомобилните стартери са предназначени да отдават голям въртящ момент за кратковременен режим на работа и за твоята цел (доколкото разбрах помпа за вода) не са удачни. При по-продължителен режим на работа първото нещо, което ще се случи е припоя на медните "мустаци" на четките да се раазтопи и от центоостремителните сили да се разлее вътре в стартера, КПД`то на тези машини е много ниско и е безсмислено да се занимаваш със стартери. Автомобилния генератор може да бъде използван и като електромотор, но заниманието е далеч по-сложно и безсмислено. Има много най-различни видове правотокови електромотори на пазара. Потърси някой магазин за ел. материали там биха могли да те насочат към това, което ще ти свърши работа. Можеш да пробваш с моторче от чистачки, но съмнявам се да е по-мощно от 50`тина вата.

аха, благодаря за отговора. Дайте идеи от къде да намеря такъв мотор. Сега ще питам в един магазин. Ако некой има идея от къде да намеря, нека я сподели, моля!
Върнете се в началото
POW
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

dakiss написа:
wop написа:
1 кв. ме устройва, но си прав, че е за помпа, голяма помпа.

Ей такива питания и отговори правят километрични теми. Щом ти е толкова голяма помпата и искаш да е на 12 волта явно за кола иде дума, че ще си я носиш, а не да чакаш акумулатор да ти върши работата за постоянно щом си до контакта, ама ..... ако е така защо не си помислиш да я задвижиш от двигателя.

Ако пък е наистина за отоплителна инсталация поне го пиши. Жена ми е Проектант ОВ и се надявам, че има вече готов отговор на нуждата ти, което ще ти спести доста ядове.

Ако аз не съм разбрал нещо .... май не е в мен вината

Защо мислиш дакис, че питането ми е проблемно?! Това, че съм лаик в областта означава ли, че немам право да попитам?! Е нека доуточня - трябва ми ел.мотор минимум 200 вата, ако е 500 още по-добре, ако е 1 кв. най-добре. Това за какво ми е точно мисля, че не е от толкова голямо значение. Не е от значение, защото такива като теб "мислители" с претенции правят такива смешни постове. Ако не искаш да четеш дълга тема, не го прави, ако не искаш да си част от темата -не го прави, ако се опитваш да отгатенеш каква ми е целта не го прави, ако трябваше сам щях да поясня, дали е за кола, дали е за нещо друго.
Ако имаш двигател на 12 волта поне 200-500вата или повече и се разберем за цифри, хубаво, но не си мисли, че можеш да измислиш това което хората си мислят Wink
А, и още нещо, какво е значението дали е за парно или за нещо друго, след като съм пояснил за такива като теб, че ми е необходим двигател поне 150 вата.
Моля, хора, не се познаваме, нека не се излагаме. Най-културно и непретенциозно питам -някой продава ли или знае ли от къде да си намеря!? Всичко друго е повече от глупаво. Не визирм хората които са ми отговорили и беседвам с тех и на които неколко пъти съм им благодарил, ако не съм, ето сега им благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Заключвам.Ако някой прецени че темата трябва да се отключи и има солидни аргументи за това нека да изчете цялата тема и ако аргументите му все още не са се стопили-да ми пише на лични!

P.S.
Уф мале-ето и аргументи-топли топли,сега пристигат-
POW написа:
Кво ти става бе пич? Изтрий некоректните постове или ненужните, като на дакис примерно, защо заключи темата? Какъв е проблема? Нещо не ти е стоплило, а? Требва да ти обясня ли нещо? Кое не ти е ясно или какви аргументи искаш? На кое правило не отговаря темата, че я заключи? Не е ли това форум за взаимопомощ и раздел купувам-продавам? Тъп ли си или имаш некъв друг проблем?

И между другото нека все пак упомена (въпреки че не съм длъжен) за какво ти е заключена темата,щото явно ти е трудно да загрееш.Първо заради лични квалификации към Дакис,второ заради този напълно ама неадекватен начин по който водеше дискусията в темата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети