|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 10:34 Заглавие: Включване на mp3 плеър към ел.мрежата |
|
|
Не питайте за какво ми е, не мога да дам смислен отговор.
Въпроса ми е, за да го включа към ел.мрежа какъв адаптер ще ми трябва? Той работи с 1 ААА батерия (1.2V, 900mAh), т.е. на мен ми трябва някакъв адаптер с изходно напрежение 1.5V (по принцип за толкова е предназначена машинката) и ~1A ток?
Прав ли съм или пък бъркам някъде, ако да къде?
Мерси предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 11:07 Заглавие: |
|
|
| Отиваш в някой магазин за електронни карантии и си купуваш: един ей такъв слабичък траф примерно за печатен монтаж.Вторичното напрежение може да е 6 V, ток-200 mA.Толкова е достатъчно.Купуваш после интегрална схема LM317T, кондензатор 4700 uF/ 16V и едно нещо, дето се зове схема Гретц.После като се регистрираш във форума или ако си издадеш мейла ще имаш бонус разяснения.Това е. |
|
|
 |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 18:56 Заглавие: |
|
|
Много сложно го прави колегата.
Купуваш си един универсален траф с изх. напрежение от 1.5 ди 12V (нали се сещаш за какъв ти говоря?).
Включваш, използваш 1.5 В от плъзгащия превключвател... |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 20:30 Заглавие: |
|
|
Всъщност много вода трябва да изтече, докато дойде времето, когато ще стигна нивото на повечето съфорумци, че да сме колеги Сега за идеята ти-предполагам, че говориш за универсалните китайски трагизми (адапторите) В случая, опасявам се, че идеята ти не е приложима, защото изходното напрежение на въпросните е ужасно, разбирай много завишено Дори да го нагласи на 1.5 ще има около 3 на изхода и може би ще е фатално за плейърчето. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2008 23:03 Заглавие: |
|
|
И от цялата работа нищо няма да стане.Пробвах за едно MP3 какво ли не стабилизиране , изглаждане и неще да зацепи.Ако в него има акумулаторна батерия и я заражда докато работи може и да стане ,иначе ще ти трябва захранване от рода на импулсното .Виж дали може да го захраниш през USB -то на +5V.За тая цена горе на трафа ще си купя едно кило батерии.  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 19:49 Заглавие: Захранване. |
|
|
По-добре не пробваи на USB-то. Е разбирасе ако не искаш да останеш без дънна платка. 1А на тоя порт няма да му е много приятно да подава. Е зависи какво е дуното, на някой ASUS може. Абе по-добре не си играй с дъното. Плеара се захранва идеално от едно трафче от 6V до 15V / 1A, 4 диода, една LM317 (на малко радяторче), един 4700mF, един 220mF, един тример 4.7K, един резистор, 220R и една букса. Абе в Google го има всичко. До сега никой не помогна по въпроса на човека както трябва, само глупости.
Ето линка:
http://www.electronics-lab.com/projects/power/010/lm317.gif
Ако не тръгне така, питай, ще ти кажа какво да направиш още.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 20:52 Заглавие: |
|
|
Аз ли не съм разбрал или искате да кажете че някакъв mp3 плейър дърпа 1а от батерийка тип ААА.
Според мен такава консумация е невъзможна,за идеята през USB мисля ,че е осъществима USB дава до 500mA (аз слушам на Samsung Yp-U2 зарежда се само на USB).
Иначе за идеята със трафче +грец+LM317, мисля че също ще стане без никакви проблеми ако е добре филтрирано изходното напражение. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 21:17 Заглавие: |
|
|
За кое USB мислиш,за кое дъно?Имах в предвид да пусне +5V(от добър стабилизатор) на входа-USB(мъжкия USB на MP3-устройството което се включва към компа).Режеш един USB кабел или си правиш от букса като на компа(двата крайни пина черен -5V и червен +5V .Източника може да държи ако ще и 100A.Тока не зависи от източника а от консуматора(закона на Ом) и ще е по малко от 100mA.Правил съм подобни захранвания за кола от 12V.Имам и усилвател на който съм направил изход USB само за да захраня MP3 плеар на +5V което е много по удачно отколкото да слагаш разни жички на мястото на батерията 1.2 или 1.5V
Да ще тегли един ампер ако има 2 електромотора и една грамофонна плоча !  |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 21:28 Заглавие: Захранване. |
|
|
Ами така както го е налисал той, аз така разбирам от първият пост. Там пише, че тегли около 1А, незнам какъв е плеара, и за това отговарям така, според това което е написано горе. Ако плеара тегли до 300, 400mA, тогава става със USB.  _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 21:59 Заглавие: |
|
|
ji4kajiata, написал е, че | Цитат: | | работи с 1 ААА батерия (1.2V, 900mAh), |
и е изказал предположение, че | Цитат: | т.е. на мен ми трябва някакъв адаптер с изходно напрежение 1.5V (по принцип за толкова е предназначена машинката) и ~1A ток?
Прав ли съм или пък бъркам някъде, ако да къде? |
От написаното е ясно, че питащия не разбира какво означава мерната единица за капацитет mAh.
Явно и не само той. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|