Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за реле за време....
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nik73
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

мульо написа:
Съжалявам за предния пост, нещо не стана както трябва, затова го повтарям:
Като гледам последните два линка предполагам, че можеш да използваш всяко не-"брандово" времереле, на който производител ти хареса - например http://www.electronics.sts.bg/eu.php?param=102-04 - надявам се "Грешка: <0.025 %" те устройва. В случая захранването е 24В, но предполагам, че няма да е проблем да се поръча и на 12.

Това изглежда подобно, но не видях никъде цена в сайта, пък и това че е 24 волта май е проблем - едва ли от фирмата ще се хукнат специално за мен да ми прават 12 волтово....Иначе като точност даже 0.25 ме устройва Wink
Иначе разбира се, че няма проблем да използвам "небрандово" реле - нали точно това е идеята - да открия БГ аналог на брандовото Wink
Все пак благодаря за насоките - ще се радвам ако предложите и нещо подобно , но на 12 волта... Wink

Поздрави на всички!

Последната промяна е направена от nik73 на Съб Фев 16, 2008 23:40; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм пазарил скоро от тях /STS/, но от предишни техни изделия, които съм виждал, а и по размера на изделието мисля,че захранването му е линейно, което предполага много лесно преработване на 12В. Освен това винаги когато съм имал вземане-даване с тях са били много любезни и отзивчиви, така, че пробвай един телефонен разговор, може да се окаже, че не е проблем да работи или да ти нaправят на 12В. А и цените им бяха доста атрактивни.
P.S. Виж и тук, http://www.relpol.biz/ - онлайн каталога на тема релета за време е оскъден, но звънни по телефон или пиши на мейла - ще ти отговорят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nik73
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 17, 2008 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

мульо написа:
.....P.S. Виж и тук, http://www.relpol.biz/ - онлайн каталога на тема релета за време е оскъден, но звънни по телефон или пиши на мейла - ще ти отговорят.

Благодаря за инфото - в този сайт си харесах едно реле - става въпрос за модел RTx 132 - на 8 страница от този PDF
http://www.relpol.biz/alstom/price_guide.pdf
Пише, че може да работи в обхват от 1-12 секунди и е на 12 волта - според вас ще ми свърши ли работа...
Цената е 24.5 евро, което ме устройва Wink

Благодаря предварително;)
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 18, 2008 9:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-вероятно - да. Макар, че понякога настройката на времето в началото на диапазона е шаткава работа. Толкова ли няма някой ентусиаст около теб да налепи една схема с 555 или един транзистор с кондензатор - струва ми се ще върши същата работа като това реле? Пък и като дадеш 5 лева за части и 20 на човека, ще останат 25 да се почерпите Very Happy
Все пак си мисля, че ако не ти се занимава и търсиш готово решение - питай СТС.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nik73
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

мульо написа:
Най-вероятно - да. Макар, че понякога настройката на времето в началото на диапазона е шаткава работа. Толкова ли няма някой ентусиаст около теб да налепи една схема с 555 или един транзистор с кондензатор - струва ми се ще върши същата работа като това реле? Пък и като дадеш 5 лева за части и 20 на човека, ще останат 25 да се почерпите Very Happy
Все пак си мисля, че ако не ти се занимава и търсиш готово решение - питай СТС.

25 лв не са проблем - ако можеш да се справиш ги давам Wink
Ще поизчакам още малко за някоя друга идея и ще почвам да въртя телефоните Wink
Върнете се в началото
Комбинатор
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 17:11    Заглавие: Отговорете с цитат

НАМЕРИ СИ НЯКОЙ да ти напише
едно процесорче и с един IRL104.
ЩЕ ИМАШ точност 1мс.

P.S. ето ти нещо примерно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети