| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 16:09 Заглавие: Sony KV-14DK1 спорадично прекъсва |
|
|
Шасито трябва да е SCC-F21R/пише го на схемата,която ми донесоха заедно с ТВ-ра/.Клиента твърди,че макар и много рядко,се появява вертикална черта,както при прекъсване на отклонителната за ХО.В същото време говор има,но в един момент изчезва и чертата и говора/тъмен екран/.Казва още,че индикатора за ST-BY в това време светвал/минава в дежурен/,но след време ТВ-ра си тръгвал сам/ /.В същото време се чува характерно"стържене",както при пробив на ТХО към магнитопровода.При мен работи повече от два часа и само за момент се чу споменатото стържене и ми се стори ,че видях пробив към ферита,но не съм сигурен.На всичкото от горе собственика казва,че се появявала и хор. черта/пак много рядко/.
Преди мен спойките около ХО и не само са повторени доста старателно.И още нещо за ТХО -то.В Диемен не му открих съответния HR.Самото ТХО е :1-439-542-21 (NX-M2821). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 17:32 Заглавие: |
|
|
Този HR80097 ми излезе и на мен /по модел/,но го дават като заместител на 1-439-452-11 а надписа на оригиналното е:1-439-542-21.
Освен ако не са едно и също... |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 22:55 Заглавие: |
|
|
| Някой слагал ли е HR80097 на такова СОНИ? |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 8:08 Заглавие: |
|
|
Купувал съм китайчетата от KSP за сони и биват .Даже на тях пише Japan .Твоето го има _________________ Иво Банов |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 01, 2008 16:13 Заглавие: |
|
|
Това Сони в течение на много дни си работеше нормално и едва днес забелязах ефекта,за който стана дума по-горе.Само за момент,се появи вертикална черта,говора също изчезна за момент и вертикалната с-ция се срина/също за момент/.Всъщност вертикалната черта е ясно видима/за това кракто време/,но растера не изчезна напълно.Проверил съм веригите на ОС.Смених електролита там/1u,250V/.Сменени са електролитите във ВО.
Май намирисва на захранване.Сложил съм волтметър на В+ и чакам...
Някой не се ли сеща за подобен ефект. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 01, 2008 18:09 Заглавие: |
|
|
| Щом има вертикална черта няма как да е от захранване мисля аз. Нещо по веригата на ХОБ ще да е. Я някой кондензатор я бобинка. Два диода и един тример има там, огледай ги добре и тях. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 01, 2008 18:19 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Щом има вертикална черта няма как да е от захранване мисля аз. Нещо по веригата на ХОБ ще да е. Я някой кондензатор я бобинка. Два диода и един тример има там, огледай ги добре и тях. |
На там се бях насочил и аз,но от какъв зор изчезва и говора,който е захранен директно от ИЗ.Лошото е,че го прави на половин-един час по веднъж. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 01, 2008 18:31 Заглавие: |
|
|
Да , тези дефекти са най неприятни, захрани го с едно външно захранване , трябват му 115 и 15 волта (например едно турско блокче) за да видиш какво става, но ще падне чакане и дебнене.  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 01, 2008 18:36 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | Да , тези дефекти са най неприятни, захрани го с едно външно захранване , трябват му 115 и 15 волта (например едно турско блокче) за да видиш какво става, но ще падне чакане и дебнене.  |
Имам си електронско за тая цел.А за чакането... |
|
|
 |
|