| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 19:16 Заглавие: |
|
|
на 5краче на тда6707 има 6.3в стабилно(на АV режим)
Мени се само на тв при промяна на яркостта на някои кадри.
Засега ефекта от махането на резистора се проявява като по-голям контраст от обикновения(трябва да се намали почти до 0 за да е нормален),и лееко червенеене на картината.
Мисля изобщо да не го бавя повече,а да го връщам на бабата да си го гледа.
Благодаря за помощта на отзовалите се! _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 2:04 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | на 5краче на тда6707 има 6.3в стабилно(на АV режим)
Мени се само на тв при промяна на яркостта на някои кадри. | Видеосигнал на скарта ли подаваш? Виж за протокола дали заедно с видеосигнала не върви и RGB. |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 3:45 Заглавие: |
|
|
Когато сменя яркоста, чува ли се "цъкане" ВВ-разряд  _________________ тел. 0898736424 |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 8:36 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | Видеосигнал на скарта ли подаваш? Виж за протокола дали заедно с видеосигнала не върви и RGB. |
Просто го включвам в АV режим при който има син екран и надпис signal=0.При това положение много добре се забелязва кога мени яркостта и кога не.
| RUM+ написа: | | Когато сменя яркоста, чува ли се "цъкане" ВВ-разряд |
Нищо не се чува.Откачил съм говорителя-пълна тишина.Със сигурност не е ВВ разряд  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
RUM+ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 9:08 Заглавие: |
|
|
Съмнява ме ТХО. _________________ тел. 0898736424 |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 9:52 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | | Бърза промяна на яркостта от много светло с обратен ход до тъмно,но губи само яркостта (цвета остава). | Това прилича на зак. линия, която е вътре в чипа. Може да го провериш като пуснеш външно RGB. | Ангел написа: | | Мени се само на тв при промяна на яркостта на някои кадри. | Видеосигнала от 20кр. на скарта също минава през зак. линия, но ако подаваш външно RGB то е с приоритет, FB-импулсите от 16кр. на скарта превключват чипа и зак. линия не участва. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 12:10 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | Това прилича на зак. линия, която е вътре в чипа. Може да го провериш като пуснеш външно RGB. |
Съгласен съм,прилича.Но е факт,че след като премахнах резистора на 50кр на TDA9554 (Icutoff) телевизора заработи без промени в яркостта,и въпреки че решението на проблема никак не ми харесва,мисля да не влагам повече нерви и време.За мен дефекта е в чипа и съжалявам,че нямам друг такъв за да го докажа.
Влязох в сервизен режим,пооправих баланса на бялото и геометрията,и картинката стана съвсем прилична.
Току-що сдадох телевизора,благодаря Ви за помощта,и Ви желая лек и спорен ден!
Закривам темата. _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|