| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 14:55 Заглавие: Sharp16sc (Шаси 5BS-A) пищи ТХО-то? |
|
|
| ТХО-то пищи странно, транзистора прегрява, проверил съм за късо във вторичното... драйверните транзистори са здрави, сменил съм електролитите (тези 2х220 Мф), резултат няма - пищи си и не вдига високо. ТХО или? че бяха доста скъпи за този модел. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 15:19 Заглавие: |
|
|
Колега Филипов, не съм професионалист в ТВ областта ако може малко повече помощ... импулсите на базата на транзистора са ОК, след това не знам, имам сонда до 350В и ме е страх малко да меря около ТХО-то. Къде да бодна лампата и какво да погледна с осцилоскопа?
Нямам под ръка ТХО от електрон за проба. Извинявам се предварително за глупавите въпроси  |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 16:35 Заглавие: |
|
|
| прекъсваш В+ към тхо и вкл лампа 60-100вт.след това гледаш импулсите на вторичните на тхо. |
|
|
 |

|
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
Пробваи с друга ОС/ориг. си стои/-само с 2 проводника --тази за ХО.
Става всякаква -от Е-н Ц380 или всякаква.
Инамали якоста ,ако светне на верт. черта. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 20:43 Заглавие: |
|
|
Е като нямаш от Е-380,някакво друго ТХО кво да е-нямаш ли,колкото да натовариш с него и да разбереш дали е ТХО или не е...
Без значение какво,само важното е да е здраво.
Е разбира се и да е от транзисторна развивка (да не е някое от "Пирин" ) _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Rusev Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2003 Мнения: 107 Местожителство: София област
|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 22:40 Заглавие: Re: Sharp16sc (Шаси 5BS-A) пищи ТХО-то? |
|
|
| milenjs написа: | | ТХО-то пищи странно, транзистора прегрява, проверил съм за късо във вторичното... драйверните транзистори са здрави, сменил съм електролитите (тези 2х220 Мф), резултат няма - пищи си и не вдига високо. ТХО или? че бяха доста скъпи за този модел. |
Лесно и бързо може да се провери като се откачи от спойките TXO-то
и се вкл. работещо със кабели само работната намотка B+ колектор транзистор, а във вторичната част само масата е достатъчна а може и кабела за високото за да не направи някой поразии.Осцилоскопа, на колектора на транзистора и се вкл.и за секунди /1-3/виждаш импулс около 1000v. което е нормално. Това време тие достатъчно да се ориентираш дори и с не голям опит дали е наред . |
|
|
 |

|
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 9:51 Заглавие: |
|
|
Може съмнителното ТХО да се пробва на захр. от "Е-н380". _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|