|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sanch0 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 0:26 Заглавие: Търся схема за проста аларма до 12В. |
|
|
Здравейте!
Разбиват ми мазето вече 2ри път, първия ми свиха байка. Беше Декември 2007. Вчера ( 20.02.08 ) ОТНОВО. Всичко разхвърляно, но нищо не ми бяха взели. Добре де, сега и без това като са разпиляли вещите, ще извадя вещите, за да ги подредя наново, пък и да се отърва от ненужните Искам да монтирам една алармичка, докато е празно. Но и нещо скрито, за да не му резнат жицата и да ми задигнат компотите ( и като компот, и като 3те компютъра, които като по чудо не бяха задигнали и сега са на балкона). Мислех си за следното: вдига се нивото на цялото мазе малко, имам плоскости, които тъкмо щях да изхвърлям, а покриват пода. Пред вратата отвътре като се стъпи, пода потъва и прави верига, алармата действа. Но също така и скрит ключ трябва, ако е наш човек да си влиза. Крадеца като стъпи - става верига и звъни в мазето, вкъщи, и на първия етаж. Няма как да не издуха на момента и да не ми задигне НИЩО А може и да го хванат. Само, че не знам как да стане така, че като стане верига за около секунда (докато е стъпено там където става контакта) да продължи да звъни там поне 3минути. Не съм завършил у-ще, още по-малко електротехникум. Не разбирам нещата много, но знам елементарните понятия, оправям се с поялника и така. Баща ми е бил някога ел. техник, но има много работа напоследък и не мога да го занимавам с моите глупости. Затова се допитах до Вас. Вярно си е, луд съм да слагам аларми по мазетата и т.н, но майка ми само ме мъчи да няма нещо старо от моите неща на балкона и т.н и всичко отива в мазето. Моля, помогнете да направя алармата.
Благодаря!
С уважение: Санчо |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 1:57 Заглавие: |
|
|
Спис. "Радио и телевизия"-3 брой от 1977г. Елементарна е и действува добре. Не са необходими много знания и умения, за да се направи. Съдържа 2транзистора и 3релета. Вече 25години я имам на моя автомобил. Няма на какво да сканирам схемата, за да я изпратя.
Дава ни няколко секунди за да влезем в автомобила и няколко, за да излезем(без да свири). Това са 2релета за време. Никога не задействува фалшиво! Сигурно има и много по-модерни, но на мен тази ми върши добра работа-няколко пъти вече e изненадвала апашите! Дори и това лято на морето-тъкмо отворили багажника и тя свирна! И не спира, докато не отидем да я изключим! Къде са очаквали такова нещо на "Жигула"! Дано и колегите да Ви изпратят разни схеми, за да имате по-голям избор. Има по принцип и такива, които след време спират. Всъщност имам и идея за нейното модернизиране-релето и освен клаксона, да включва и предавател, ако не сме наблизо. Но тогава пък ще ни трябва и приемник, който да е с нас, за да чуем сигнала. Уважаеми колеги, тук се обръщам и към вас, ако можете да ми предложите някакъв предавател, удобен за целта. Радиус-няколко км или поне 500-600м. Бих се заинтересувал както от готов, който се продава, така и от подх. схема. Предполагам, че ще е необходима гол. мощност, но бих бил благодарен, ако ми поясните. Напр. до 500-600м калко вата, до 5-6километра колко.вата? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми!
Последната промяна е направена от vladi46 на Пет Фев 22, 2008 14:49; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 8:00 Заглавие: |
|
|
| Може да използваш телефон |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 10:16 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | Няма на какво да сканирам схемата, за да я изпратя.
|
Няма нужда да я сканираш.Отдавна списанията ги има сканирани и качени в интернет.Както и поне 3-4 пъти сме давали линкове към тях-
http://www.kn34pc.com/index_main.html _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 15:38 Заглавие: |
|
|
Ами сложи една проста за кола ... за 12 волта е, струва 20/40 лева, даже дистанционно имаш, че и врата можеш да я отваряш автоматично  |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 18:38 Заглавие: |
|
|
| Провери в "Конрад" там също съм виждал готови прости аларми за по 20-30 лева, които магат да ти свършат работа. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 20:04 Заглавие: |
|
|
| Сложи си и микрофон с FM предавател че кат ти писне алармата да я чуеш на некое радио . |
|
|
 |
sanch0 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2008 23:44 Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви! Но аз искам нещо самоделно, аз да си го направя и да пази там. Не да давам 20+лв. И не нещо с код и т.н  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2008 0:28 Заглавие: |
|
|
| sanch0 написа: | Благодаря Ви! Но аз искам нещо самоделно, аз да си го направя и да пази там. Не да давам 20+лв. И не нещо с код и т.н  |
E, все пак това от списанието, което и аз ползувам не ти ли хареса?
Или и то е сложно за направа? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2008 12:41 Заглавие: |
|
|
Най елементарно -слагаш на вратите и прозорците по една рид-ампула с магнит (само че при затворена врата ще е на контакт)ако намериш нормално затворена рид-ампула още по добре.Може и с ключе на касата на вратата/прозореца.Слагаш някаква пищялка и това е!Другия вариант е намираш -голямо и зло куче.Обаче трябва да го научиш да лае само като влезе някой .А ако го научиш и да не яде цена няма да имаш.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|