|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 12:45 Заглавие: |
|
|
Izkam i az tazi kniga [email protected] ako moje de  _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
Здравейте
За лампов усилвател без изходен траф има бая схеми. Главно се използват лампите 6C33C и EL509. Първата я има в българия и цената и е 25лв. С две такива лампи се постига изходна мощност максимум до 40W с 4 до 100W на 8 ома. Най-кофтито в тази лампа е живота и 900h. EL509 e пентод (6С33С е триод) и мисля че я няма в бг. а и тя е малко скъпа. Между другуто и двете лампи майче се произвеждат в Svetlana със специална технология за удължаване на живота им, но и цената не е като за българи(120$ за 6С33С).
Аз навремето имах бая мерак да си направя такъв усилвател но нямах финансова възможност, такаче ще бъда много доволен ако мога да ти помогна. Дай си имейла и 6те ти пратя някоя друга схема да ги разгледаш и да си избереш. Имам симулационен файл на ORCAD за 100W версия ако искаш и него ще ти го пратя.
Между другото в българия има и други мощни руски триоди. Но за тях нямам схеми. Иначе за 3 лв може да си купиш триод с катоден ток от порядъка на 300mA.
Между другото забравих че и 6AS7 също се използва много, но имам само една схема с нея.
Ако някой му се рови из интернет, безтрансформаторните лампови усилватели се водят като OTL tube amplifier.
Ето линк за 100W усилвател
http://members.aol.com/aria3/
Ето и линк за приложението на 6AS7
http://www.atma-sphere.com/products/ma2.html
1andro1 |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2005 23:51 Заглавие: |
|
|
| horata sa izmislili tranzistora vyv mnogo formi i po dylyg jivot |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|