Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PHILIPS GR1 AX - Захранване
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivod
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 16:59    Заглавие: PHILIPS GR1 AX - Захранване Отговорете с цитат

Здравейте! Този PHILIPS , е с процесор TMP47C434, TDA8305,TDA3565 и захранване с BUK444. Проблема е в захранването, няма товар от ТХО и тиристора 6641 не е отпушен. Вместо 95V са 7,5V при работещ режим транзистора 7631(BC558) е запушен т.e. не подава подава положително напрежение стопиращо генерацийте на захранването при STBY към транзистора 7614(BF487). Този транзистор 7614 при нормална работа трябва да има на базата -6,5V, а те са -0,3V. Транзистора 7610(BUK444) получава 300V на дрейна. Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Премери фуз-резистора на сорса на мощния транзистор.
Ценера на 15волта-6613 го откачи,ако тръгне така-го смени.
На базата на 7631 колко волта имаш?
Процесора захранен ли е?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

На базата на 7631 имам 4,9V точно толкова колкото и на емитера.
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Проца е захранен.Виж пак високоомните в гейта.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Така и не каза фуз-резистора 3680 дето седи на сорса здрав ли е или не е здрав.
Ценера 6613 като го откачиш кво става?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Фус резистора в сорса вчера го проверих и е здрав 1ом.Ценера ще го откача утре когато отида в сезвиза.
Върнете се в началото
Stoil_Pishikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Не вземай мнението ми в предвид,защото може да греша относно шасито.Но ако е това за което си мисля то ,вдигни Колектора на BUT-та и ако имаш 95v - ТХО- то в коша.А тиристора дето си писал , аз си мисля че може и без него .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,без тиристора може по принцип.Предполага се че питащия преди да пита и да спомене че

Цитат:
Проблема е в захранването, няма товар от ТХО

преди това е разкачил захранването към редовата и е проверил че пак ги няма 95В.Щото ако не е-всичкото писане дето го изписах отиде по дяволите и работата е от ясна, по-ясна...
Между другото не е нужно да го товари захранването-просто да пусне и да види изкарва ли 95В,ако и така не изкарва-назад към захранването си е проблема.
А иначе може да го натовари и с крушка,ама трябва първо да го пусне без крушка и после след като веднъж тръгне захранването,тогава да боцне крушката,щото инак сработва защитата.
Stoil_Pishikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 24, 2008 22:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Гн.Божилов .Сигорно се изказах не подготвен , но като се замисля този тел. ако има действително проблем със захранването няма да има не 7v a 0v на изхода и др. проблеми.Аз изхождам от моята си практика. Нищо не е написано на празно, та нали тук се ражда истината.А вашето мнение по всяка тема от форума е заслужило уважението ми, и около него се формират положителните резултати.
Та в този те-р на мастото на 9v не е споменато колко v-има,нека продължава темата , и никой да не се ангажира с мнението ми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 25, 2008 8:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко волта имаш на катода на 6613 ?Напиши колко волта имаш на всички захранвания в студената част.Не пишеш дали са сменени електролитите особено този на 95в.

Стоиле изобщо не си се изказал неподготвен,всеки има виждане по даден въпрос по различен начин.Ако питащите пишат подробно всичко няма да става така.Това важи и за мен де.Примерно при ситуация като тази:
1.=95в
2.=5в
3.=10в....................ще е много по лесно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети