Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Schneider STV1770 -тръгва трудно след спиране
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 3:27    Заглавие: Re: Schneider STV1770 -тръгва трудно след спиране Отговорете с цитат

Чета темата и гледам, че дотук са проверени 100Hz и кинескопа, а останалите блокове по шасито са още под съмнение:
1. Захранването
Expressel написа:
На входа 220 има LC Филтър и за това може би е 280В
Това желязо наистина е голямо, но нямам спомен в него да падат 20 волта. Включи директно куплунга на шасито и виж къде се губят. Колко волта е променливото на греца?
2. ВО
Трябва да се сравнят импулсите от ВО на 34кр. на 100Hz блок със и без образ. Пробата се прави за 2 минути и изключва 100% от съмнение блока за ВО, т.е. ако импулсите са еднакви не е нужно да се сменя нищо по него. Даването на маса не е коректна проба, защото не е ясно как това се отчита от DDP-то:
- дали като първоначално стартиране, когато е изключена защитата
- дали като софтуерно изключване на защитата
- или като проблем с централния процесор и паметта.
3. RESET-а
- Има верига за ресет на центр. процесор от 54кр.
- Има верига за ресет на DDP-то при идване на захр.
- Има верига за ресет на 100Hz блок и MSP-то от 19кр. на централния процесор
Не писа проверени ли са тези вериги и при ресет на коя от тях идва образа? Ако нещата се оправят само с ресет от 54кр. на центр. процесор - значи, че цялото шаси е под съмнение.
4. Паметта
ST92R195B0 работи с 3 външни памети. Подобен проблем съм имал с бина на 24хх, който не се харесваше със записа на квадратния чип за версията. С flash паметта не съм имал проблем, но това не значи че и при теб трябва да е така.
Expressel написа:
...Памета я инициализирах, дори слагах друг бин,но проблема си остава.
А самия чип смени ли го?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

1.Захранването - проверено.В момента е без LC филтъра (първата отделна буца ) и напрежението е 300в.Всички Ц та в захранването са сменени , вторичните напрежения са в норма.
2.ВО - проверено.Всички Ц-та проверени/сменени.Имп. еднакви към DDP- то.Веригите и елементите (даващи инфо на проц.) в тях проверени/сменени.
3.Ресета - проверени/сменени Ц-та , Кварц,Т6000 за ресета.ТВ - то тръгва винаги при повторен ресет на 54 кр и / или ако проц. е работил (стоплил се е)поне 2 мин.При ресет на 19 кр ТВ-то не тръгва.
4.Паметта 24С32 е сменена (чипа).В сервизен режим са регулирани G2,RGB-тата и др.,пуснат е D/K/Multi за MSP-то.
5.Имам друго шаси с изгорял центр.процесор- грее като Елва 2Kv, от където вадя чаркове и правя нужните сверки.
6.Из целият руски народ се рее мисълта за вечен проблем на тези Шнайдери с процесорите и ...., както и аз съм установил
7.Трябва да измисля втори ресет иначе ТВ то остава вечно мое или поема път към кофата
8.Ако не бях в безизходица нямаше да пускам тази тема.Благодаря на всички взели отношение отново Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Taка вече е по-ясно. За втори ресет пробвай с един транзистор: емитера на маса, колектора на RESET-a и един малък кондензатор, последователно в базата към някое от вторичните напр.(+5, +8 или +12V). Може да добавиш и 1-2 съпр. Така при вкл. от дист. ще се прави втори ресет на процесора, а времето ще се определя от капацитета на кондензатора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 9:53    Заглавие: Отговорете с цитат

По посоченият начин за ресет както и по рано си мислих се получава затворен кръг, т.е. проц.се ресетва първоначално = пали, след това при получаване на някакво вторично напрежение се ресетва повторно = угасва и така до безкрай.Както и да е след неравна борба с ресета се стигна до изгаряне на Т на тхо-то (не беше оригинала 5029, а 50 нещо си - подходящ).След смяна на въпросният с BU2527AX (2SC5029 не ги харесвам по магазините нещо) всичко заспа, ТВ -то тръгва без проблем.При сравняване на ............... всичко си беше като преди.А сега кажете какво беше това чудо Confused Surprised Sad . Въобще ако Ви дойде за ремонт ТВ17..........помислете.
Благодаря на всички участници , които са ми дали съвет на лично съобщение или тук в темата. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 11:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Expressel написа:
оригинала 5029

Транзистора оригинално там е 2SC5129
Странна работа е това което описваш-какъв е транзистора няма нищо общо с проблема ти,ама знае ли човек.TV17 наистина крие изненади.Освен като си сменял транзистора и там при подмяната нещо спойка,спукана писта да е имало и да се е закрепила.
Я го остави да поработи и пробвай.Просто да не цъфне клиента утре пак,щото цялата работа е малко съмнителна.
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Да , транзистора е 5129, объркал съм се в бързината и нервите покрай това ТВ. (така или иначе по магазините не е хубав).А за ст. споика или пукната писта и дума не може да става.Толкова лупи гледаха, толкова поялници калайдисваха, а и ТВ то не тръгва когато не е работило повече от 5-6 часа.Иначе всичко е ОК.ТВ-то ми е подарък от немско, така че ........Абе колото Шмайзера съм правил толкова проблеми съм имал.Поздрави на всички Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети