| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 22:33 Заглавие: Приказки за ванички (отцепена тема) |
|
|
| Тези ванички стават ли примерно за основно почистване на оптики?Лазерни глави изкам да кажа за плеари примерно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 22:37 Заглавие: |
|
|
Съвсем не.Проблема на повечето дълго работили оптики е просветляване на лещата,не толкова на упорит филм върху тях. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 22:57 Заглавие: |
|
|
Я кажи какво означава "просветляване", че съм доста невеж в тази област  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 23:02 Заглавие: |
|
|
| Да бе ако се сменят лещите ще работят ли оптиките?Начи толкова са ми минали дето не мога да си обясня защо не работят -позиционират светят развъртат диска ама няма -ни тока да дигаш помага нито нищо -няма го характерното свистене !Като сложиш нова глава и работи перфектно |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 23:05 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | ...дето не мога да си обясня защо не работят -позиционират светят развъртат диска ама няма -ни тока да дигаш помага нито нищо -няма го характерното свистене .... |
Спектъра в който светят как го определяш? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 23:09 Заглавие: |
|
|
Ми никак Гледам дали свети само.Как се определя спектъра? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 23:12 Заглавие: |
|
|
Аз също.Лещата губи част от свойствата си да пречупва светлината по зададения от производителя начин,при което се намалява фокус(предимно) и трекинг.Другият момент е че страдат призмите вътре в оптиката,което води до намаляване интензитета на светене.Нямам задълбочени познания,повече практични,който знае повече нека да пише.
PS:Отговора е за Боби,че се появиха и други в бързината. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 23:27 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | ....Как се определя спектъра? |
С подръчни материали - няма как.
На това исках да ти обърна внимание.
Освен изброените неща от мармот, самата структура също старее и променя спектъра (дължината на вълната) на светене.
"Изнасилването" и с увеличаване на тока само ускорява процеса. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 23:28 Заглавие: |
|
|
Благодаря Мармот!Значи няма ремонт-само с нова глава се оправя работата.Преди време бях чувал и чел че в сервиз Бушона -мисля че в София беше- почиствали оптиките в ултразвукови вани и ставали като нови!Явно всичко е дрън дрън
Те айди лещи се намират ама призми не съм виждал да се продават!Лещи лично съм сменял предимно като хората сами са си ги чистили примерно с корсилин или чист спирт! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 23:34 Заглавие: |
|
|
Някои от старите оптики,които търпяха културно разглобяване(например kss-210) имаха възможност за чистене(ръчно) на призмите.На днешно време не е оправдано като средства,нито като време.Всъщност отговора беше за Bobykafe но се радвам ако съм ти помогнал. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|