| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 21:25 Заглавие: TV KTN 14avs не се регулира звука |
|
|
| Значи телевизора дойде с симптом -не ловял канали-! След смяна с нова памет с точен мисля че бин не се регулира звука! Това го разбрах като го затворих щото говорителите са на задния капак и се закачат при зглобяването! След смяна на паметта се наложиха сумати настройки в сервиз щото запаметяваше каналите леко разместени от точната честота!Този телевизор има 10 сервизни менюта!Дъното е 93м03 -проца и видеото сега не ги помня щото не е пред мене ама ако са важни за този дефект утре ще ги напиша!И двата чипа съм ги сменял за проба -смд са-телевизора от нула на едно като се премести скалата на волюмето и се усилва до края,оттам до края на скалата до сто се едно и също е нивото на звука !Значи поне 20 бина после смених и кво ли не ровичках в сервизното обаче няма никакъв ефект!От сервизното може да се регулира максималната сила на звука до която да може да се усилва но после от волюмето нищо не става!Имате ли идея къде може да е проблема |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 0:18 Заглавие: |
|
|
| Айде ,колеги ,никой ли не знае нищо по въпроса или поне идея откъде може да е проблема?Главния проц беше мисля м61260 за видеото утре като ида в сервиза ще видя къв беше и ще пиша!Схемата нямам но каквото проследих мутето излиза от видеопроца и управлява идин транзистор на входа на 2003!Така като гледам звука се регулира по ниво от главния процесор,не е по управляващо напрежение както при 1013 примерно ами направо трябва да регулира входното ниво на звука на стъпалото |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 0:29 Заглавие: |
|
|
Първо трябва да си сигурен в дъмпа иначе нищо не правим.Но по принцип стъпката на звука се определя от процесора.Утре ще търся схема и съответно управление на звукарката.За днес стига толкоз че сайта стана много тромав,май някой трие постове  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 9:10 Заглавие: |
|
|
Пробвайте с паметта от пощата. _________________ Димитър |
|
|
 |
joro_61sv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 9:53 Заглавие: КТН 14avs не се регулира звука |
|
|
Промени от сервизното "СТЕРЕО" на "МОНО" _________________ Човек се учи от грешките си! |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 10:06 Заглавие: |
|
|
joro_61sv,в кое подменю става това? _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 10:40 Заглавие: |
|
|
| E-e-e-e-e- Дима нямаш грешка!Толкоз бинове смених и нямаше ефект а с твоя тръгна звука както трябва от раз!Аз вече не вярвах че е от бина ама на -човек се учи докато е жив!Още веднъж ти благодаря!!! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 21:05 Заглавие: |
|
|
| Колега филипов,щом колегата Дима е решил да го прати само по пощата ми значи има човека нещо в предвид!Аз без негово разрешение не мога да разпространявам ейтака дъмпа!Той ще се пази в сервизната документация на сервиза ни!Дима още веднъж ти благодаря за помоща ,евала правя на колеги като тебе дето искрено помагат и не се гъбаркат и базикат като някои други които няма да споменавам засега!До сега примерно в търсачката не съм намирал почти нищо дето ми трябва -не подбирам точните думи ли -де да знам |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 8:34 Заглавие: |
|
|
Качете го спокойно,аз не съм го направил,защото е от друг модел телевизор,а и не бяхсигурен дали ще стане,затова го пратих по пощата,за да не подведа после някого. _________________ Димитър |
|
|
 |
|