|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tcviatko Опитен потребител

Регистриран на: 14 Ное 2004 Мнения: 150 Местожителство: Червен бряг
|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 21:01 Заглавие: |
|
|
| ggg3 написа: | | Мисля, че сервизния режим на ТВ. ви подсказва какво да правите. Процесора има две версии, една на Beko ( 12.8 ) и другата на GRUNDIG (C1). Има процедура по смяна на версията и инициализация на паметта. В някой модели има серв. съединител ако се окъсят изв. 1 и2 , паметта се инициализира. За прочитането на версията, се натискат бут. +и- на ТВ. едновременно. На екрана се изписва DEMOxxxx. Повторното им натискане променя версията. | Колега, аз съм ти благодарен за помоща, но интересувам се при моя случай коя версия да използвам.Ако може да обясниш по подробно, какво трябва да се направи при смяната на новата версия процесор за да знам и аз и всички колеги който се сблъскат с такъв проблем.Благодаря предварително.Благодаря на колегата, RC за обяснението и се учудвам защо, телевизора работи добре.Неговото мнение е правилно.Само едно съм пропуснал да обясна,стоте позиции си има телевизора с памет 24С04 но само B/У 15 може да се запомни нормално.Всички останали паметта бяга.Затова поставих 24С08. _________________ Be fast or be last !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 21:48 Заглавие: |
|
|
| За да мога да обясня по- подробно цялата процедура, трябва да знам имали СЕРВ. куплунг вашия ТВ. какво се получава при окъсяването на изв.1и2 дали паметта се инициализира, какво е дистанционното и имали бут.F- на него, има ли бут.+и- наТВ. При обяснението за прочитане на версията в предния си пост съм допуснал грешка за която съжалявам. Ето правилния начин; Натискат се бут. +и- на ТВ. и бут. F-на ДУ. Описания начин съм пробвал на шаси12.6 , но мисля че трябва да се получи и при вас. |
|
|
 |
tcviatko Опитен потребител

Регистриран на: 14 Ное 2004 Мнения: 150 Местожителство: Червен бряг
|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 19:13 Заглавие: |
|
|
| ggg3 написа: | | За да мога да обясня по- подробно цялата процедура, трябва да знам имали СЕРВ. куплунг вашия ТВ. какво се получава при окъсяването на изв.1и2 дали паметта се инициализира, какво е дистанционното и имали бут.F- на него, има ли бут.+и- наТВ. При обяснението за прочитане на версията в предния си пост съм допуснал грешка за която съжалявам. Ето правилния начин; Натискат се бут. +и- на ТВ. и бут. F-на ДУ. Описания начин съм пробвал на шаси12.6 , но мисля че трябва да се получи и при вас. | Колега, върху дистанционото ли трябва да има бутон F-.Другите бутони ги има.Утре ще пробвам и ще напиша. _________________ Be fast or be last !!! |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 17:40 Заглавие: |
|
|
Колега, върху дистанционото ли трябва да има бутон F-.Другите бутони ги има.
В моя случай бут. F беше един от цветните бутони, които бяха отбелязани с латински букви на самото ДУ., но в руските форуми съм чел, че бут.F отговаря на бут. (цветност--) на филипсовото ДУ с което може да се влезе в сервизен режим при натискане на бут. (контраст--) |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|