|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bugy_barabata Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 1:11 Заглавие: |
|
|
Предпочитам първо да я направя да работи с механиката а после ти пратя и разработката на машината.
Интересува ме с каква програма рисувате платките че да се показва само контура на пътеките които трябва да останат по основата.аз ползвам CorelDraw и я експортирам в ESP формат към MaterCam но трябва сам да го обработвам докато стане така както искам, а и като го подам към КCam ми дава грешка във файла. Пробвах и с протел да генирирам СNС фаил но ми го изкарва като тхт формат.Кажете ако обичате някаква подходяща пргорама за това. Относно механика искам да питам можели някой да ми каже за машика с работна площ 30Х40 см каква шпилка и резба да ползвам. Аз мисля да пробвам с М8Х1 но се притеснявам да не стане някой сакатлък.Искам като я правя да я направя като хората. Се пак смятам да ми прай платките цхе ми писна да воня на кориселин или некви други гадни химикали(от друга страна ме мързи мн да ги рисувам на ръка или да търся лазерен принтер постоянно), но на такава машина не само платки могат да се правят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 8:11 Заглавие: |
|
|
| Ако ще я правиш като хората отиваш при стругар.Той да ти направи шпилки с квадратна резба и гайките.Ако искаш още по като хората отиваш на съчмено винтова двойка,но там ще трябва да се ръснеш малко повечко парици |
|
|
 |
Bugy_barabata Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 17:02 Заглавие: |
|
|
| Стругаря е лесен. Има кой да ми я направи, но ме интересува какъв диаметър да ползвам.А каква програма ползвате за изчертаване на платките.Щото пробвах с протел но нестава. пробвах и с корела да направя дръг формат и после със специализирана да го направя снс но ми даде грешка.ЗАтова ако обичате кажете с каква програма да ги чертая тия платки |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 7:25 Заглавие: |
|
|
| Bugy_barabata написа: | | Здравейте фенове на CNC машините. Аз сам пишлеме на 21 години и сам си навил на пръста, че аджеба ще напрая такова животно но имам затруднения с оптронната двойка която ще ми връща инфо дали ми се върти двигателя или си изтърва стъпките едно място. Кажете ако обичате как да си направя такъв диск със 200 отвора на 1.8 градуса един от друг. А относно точноста до колкото помня от това което сте писали с шпилка М8Х1мм стъпка при стъпка 1.8 градуса на завъртане на двигателя може да се постигне 0.005мм точност като изключим хлабината м/у гайката и шпилката. Дори и тя може да се премахне и без да навивате резба в пластмасова плочка която с времето много бързо ще се износи. решението е просто леко като се навие резба в метална пластина и към нея се притегне гайка до толкова че да се вътри свободно. За управлението дето ще си и грая да търся схеми на свързва се бръкнах и си купих АТ89S52 и 3 броя АТ89С2051 и си я налепих бачка си перфектно ,но само не сам си направил механиката. имам възмойност да си избирам дали да е от СОМ порта или от LPT-то останаха около 10 свободни бита на централния процесор.Така за секи двигател си имам контролер. Единствената работа която върши големия чип е да осъществява връзката м/у компа и машинката. |
Първо си направи проекта на диска на Корел Дрол , след това занеси проекта в някоя фирма , която се занимава с пердпечатна подготовка . Търси "експонатор" . Тая машина ще ти отпечата диска върху прозрачен филм (изглежда точно като оригиналните дискове на сервомоторите) .
Алтернативата е да си закупиш прозрачно фолио за лазерен принтер от Офис1 ,само че там черното е по-прозрачно. |
|
|
 |
BHI Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 16:10 Заглавие: С каква програма |
|
|
| Bugy_barabata написа: | Предпочитам първо да я направя да работи с механиката а после ти пратя и разработката на машината.
Интересува ме с каква програма рисувате платките че да се показва само контура на пътеките които трябва да останат по основата.аз ползвам CorelDraw и я експортирам в ESP формат към MaterCam но трябва сам да го обработвам докато стане така както искам, а и като го подам към КCam ми дава грешка във файла. Пробвах и с протел да генирирам СNС фаил но ми го изкарва като тхт формат.Кажете ако обичате някаква подходяща пргорама за това. Относно механика искам да питам можели някой да ми каже за машика с работна площ 30Х40 см каква шпилка и резба да ползвам. Аз мисля да пробвам с М8Х1 но се притеснявам да не стане някой сакатлък.Искам като я правя да я направя като хората. Се пак смятам да ми прай платките цхе ми писна да воня на кориселин или некви други гадни химикали(от друга страна ме мързи мн да ги рисувам на ръка или да търся лазерен принтер постоянно), но на такава машина не само платки могат да се правят. |
Аз използвам Spyrit-Layout 5.0 , добре рисува платките и в меню файл има опция експорт - фрезероване или дупчене и прави текстов файл който се импортва от KCam 4 _________________ Човек винаги оставя нещо след себе си, дори когато е клекнал! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|