|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 9:02 Заглавие: усилвател - пукане |
|
|
Направих си преди време едно усилвателче, работи си добре, но когато се включи хладилника или се изключи се чува едно яко пукане в колоните От какво е това и как мога да го оправя?
Ако ви интересува усилватела е с 1 TDA 7294 и 2 TDA 1557 ( съраунд )
а хладилника е "Минск" 16 Е - гордостта на съветския съюз .
А колкото до захранването-грец и филтриращи кондензатори (нищо особено) _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 13:03 Заглавие: |
|
|
| Филтър на входа 220V на усилвателя!Вземи от някое неработещо видео или телевизор ,ама от по старите(с импулсно захранване) че в новите не е сигурно че ще ги има,Един ферит (като трафче) и около него един или два не-електролитни кондензатора.Също провери си и входните кабели за нарушена ширмовка.По принцип на греца трябва да има и четири малки кондензатора или два от променливото(на вторичните намотки) към маса.И тоя усилвател нали е в метална кутия ?? |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 14:31 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | Филтър на входа 220V на усилвателя!Вземи от някое неработещо видео или телевизор ,ама от по старите(с импулсно захранване) че в новите не е сигурно че ще ги има,Един ферит (като трафче) и около него един или два не-електролитни кондензатора.Също провери си и входните кабели за нарушена ширмовка.По принцип на греца трябва да има и четири малки кондензатора или два от променливото(на вторичните намотки) към маса.И тоя усилвател нали е в метална кутия ?? |
Той си е в метална поцинкована кутия , но кабелите аз съм си ги правил (жаковете и чинчовете аз съм ги слагал ) и сега като каза се замислих че от тях може да има нещо. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|