Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Аналог на NJU7201L30
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 20:36    Заглавие: Аналог на NJU7201L30 Отговорете с цитат

Здравейте,

Може ли да ми дадете някакъв съвет за аналог на този стабилизатор. Свален е повреден от Metex ME-32 мултиметър.
Прикачил съм pdf с данните за този стабилизатор.

Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Има една серия такива стабилизатори на Holtek (HT10xx, май им беше последното наименование) които мисля, че бяха и с по-малък собствен ток ако не се лъжа.
Утре ще погледна по-подробно.

P.S. Всъщност един ли ти трябва?
Ако не бъркам (след като погледна) все ще измислим нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами за момента ми трябва една бройка за да може да го пусна този мултиметър да видя дали процесора му е здрав, че стария е окъсил и яко грее
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок, утре ще погледна.
Може да ми драснеш и един РМ по някое време за да ми напомниш какво съм обещал.

Въпреки, че за пробата не виждам какъв е проблема да му сложиш един 78L05 примерно (пък и друг да е) с три последователно свързани силициеви диода в изхода за да го докараш до 3 волта.
Е, ще яде батерията, но нали е за експеримента.

А стария може да грее и поради други причини.
С откачен изход пак ли грее?
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав си за 78L05 и три силициеви диода, но не съм имал време още да тествам.
Стабилизатора може и да спре да грее, ако му откача изхода, но и това не съм тествал .. просто стана късно. Все пак исках да се подсигуря, ако е изгорял да може по-бързо да отреагирам.
Той целия уред са го взривили по някакъв начин .. Явно е влезнало през входа, който се мери напрежение и всичко останало... Има един ICM7556IPD, който направо се е спукал и него възнамерявам утре да го разпоя. Също така има и прогорени пътечки точно под серииния превключвател ... там ще трябва да го мисля, ако вземе че тръгне това уредче. Че като търсих данни за процесора му ( 97F32ME-01), нищо не открих ..
Утре ще ти пратя едно PM за напомняне Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 28, 2008 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

При цялата анамнеза дето я изреди - считай стабилизаторчето за най-малкия си проблем.
ТО все ще стане някак си.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

За този имах впредвид, че ако опреш до него - може да се намери.
Той обаче е за по-малък изходен ток, но все си мисля, че в конкретния случай това не е от значение.
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 29, 2008 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
За този имах впредвид, че ако опреш до него - може да се намери.
Той обаче е за по-малък изходен ток, но все си мисля, че в конкретния случай това не е от значение.

Благодаря !!! Днес до края на деня може и да успея да му обърна внимание..
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 13:46    Заглавие: Резултати Отговорете с цитат

Снощи свалих стабилизатора( изгорял е) Също така свалих и този ICM7556IPD. съединих прогорелите пътечки под серийния превключвател. На крачето където е изхода на стабилизатора подадох 3.7V, но никакъв резултат на LCD-то... Замерих консумацията и тя бе около 13mA, което не е много ... Но нищо не показа, че има живот в този уред ... Другата седмица ще взема един 78L05 и ще пробвам така, но щом е стигнало чак до стабилизатора е възможно и процесора да е заминал... И сега въпроса ми е дали някой има идея дали има смисъл да търся процесор и къде да го търся ... google нищо не казва за него ...
Благодаря!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 01, 2008 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен - не.
Прежали го и си харесай и купи нещо ново.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети