| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 14:46 Заглавие: Контакт-еднофазен ама от старите |
|
|
Имаме един контакт,който малко прилича на трифазните (родно производство),но е еднофазен.Преди години са ги използвали за по-мощни консуматори (готварски печки ) поне съм ги виждал в кухните.
Та въпроса ми е:
Това нещо може ли да се смени с един двоен контакт , но и да бъде занулен ( да се свържат заземителния и нулевия пров.? _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 15:07 Заглавие: |
|
|
Защо да не може? Само консуматорът да не бъде акум. печка! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 15:09 Заглавие: |
|
|
Здравей. Какъв е този контакт, че не се сещам. Щом ти идват фаза и нула винаги може да се постави друг контакт. За да го занулиш просто вързваш пластините с мосче към нулата. Ако има заземителен проводник вързваш него към пластинките. Той би трябвало да е вързан отдругия край и към нула. Ама внимавай този контакт дето ще го сменяш да не е трифазен т.е. да идват 3 фази донего. И леко с оголените краища . _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 15:20 Заглавие: |
|
|
Не те си вървят 3 проводника ама си е еднофазен ( фаза нула и земя )
А защо не мога пак печка да влюча в него, ако печката е със същи щепсел? _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 15:52 Заглавие: |
|
|
Колко е мощна тази печка та не можеш да и сложиш обикновен контакт.Аз знам за какво говориш но и аз не съм ги виждал по магазините.Изхода е да си вземеш има един размер по малки трифазни контакти -мъжко и женско ,но вземи не от "пластмасовите" а бакелитов защото при пластмасовите може да го включиш и на опаки и ще стане лошо и внимавай като редиш проводниците. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 16:26 Заглавие: |
|
|
Е щом имаш фаза и нула какъв е проблема. Озадачи ма това че има и заземителен проводник. До сега да ти кажа чесно не съм виждал такава инсталация никъде. Последно в един завод пусках такава трипроводна със защитен заземителен проводник. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 17:00 Заглавие: |
|
|
Интересно кой и къде е включил 0 и земно като на щепсела зануляването е по дългото перо.Тези контакти се ползваха за акумулиращи печки и те идваха с отделена силова и оперативна верига,от това излиза че е дфуфазен със зануляване,добре че не могат да се включват обратно.  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 17:14 Заглавие: |
|
|
Пуснали са на пазара еди такива трифазни контакти-мъжко и женско,направени от някакъв пластичен материал и ако го обърнеш и малко по силно го натиснеш и си влиза на опаки и се сещайте какво става. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 20:03 Заглавие: |
|
|
Ето ги и въпросните контакти и щепсели http://www.elpromelin.com/connect_bg.htm .
Твоят трябва да е "Контакт 25А/250V , 2p+z - за открита инсталация, за щепсел с плоски щифтове" или "Контакт 16А/250V , 2p+z - за открита инсталация, за щепсел с плоски щифтове".
Както си писал за контакта ти вървят три проводника. Тези кабели би трябвало да са фаза, нула и земя/зануляване.
По добре не слагай двоен контакт пълни ментета са. Ако искаш два си сложи два единични като разклониш кабелите. Ако консуматора ти е мощен по-добре не сменяй контакта, а си купи щепсел за него. Печката ми е 5.5 кВт и е с такъв контакт, който е по-голям на възраст и от мен и досега не е правил никакви проблеми. Е малко по-груб е от другите но за 35г безпроблемна работа при ежедневно натоварване е доказал че е качествен.
Ако кабелите ти са фаза, нула и земя, си слагаш фазата на едното гнездо, нулата на другото и земята на защитната клема на шуко контакта. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
| Милен написа: | Ето ги и въпросните контакти и щепсели http://www.elpromelin.com/connect_bg.htm .
Твоят трябва да е "Контакт 25А/250V , 2p+z - за открита инсталация, за щепсел с плоски щифтове" или "Контакт 16А/250V , 2p+z - за открита инсталация, за щепсел с плоски щифтове".
Както си писал за контакта ти вървят три проводника. Тези кабели би трябвало да са фаза, нула и земя/зануляване. | За това което си писал сигурен ли си?
2p+z=2 фази+нула (zero)
1.Контакт 25А/250V , 2p+z - за открита инсталация, за щепсел с плоски щифтове
2.Контакт 25А/380V , 3p+z - за открита инсталация, за щепсел с плоски щифтове |
|
|
 |
|