| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 20:33 Заглавие: |
|
|
Това го каза автора на темата:
| Nikolai_1 написа: | | Не те си вървят 3 проводника ама си е еднофазен ( фаза нула и земя ) |
Той пита за еднофазни контакти 2p+z (сериен номер от каталога 920052.000 или 920059.000). Тука с 2р се означават двата активни проводника по които тече тока - фаза и нула, а z e защитния проводник (земя или зануляване).
Между другото едно време от тях са се произвеждали и за скрита инсталация, какъвто е и моя а сега както е видно от каталога на производителя вече има само промишлени за монтаж на открито.
| old4 написа: |
2.Контакт 25А/380V , 3p+z - за открита инсталация, за щепсел с плоски щифтове |
Този е три фази + защитен проводник |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 20:46 Заглавие: |
|
|
Милене не ми се спори, по горе бях писал че тези измислени контакти бяха предвидени за нашумелите акумулиращи печки писъл съм и как се свързват ,земно и трипроводна мрежа има от 5 години .Предлагам на питащия едно решение с което аз съм свързал моята печка (керамичен плот)>директно,ако няма възможност да използва сега не се сещам едни конзолни ли се казваха с клеморед монтират се на мястото на контакта.
PS на този с 4 пера къде се свързват нулата и земното? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 20:54 Заглавие: |
|
|
Само едно вметане.
Символа p при подобни неща (комутационни елементи) не е задължително да означава phase, а по-скоро pole (полюси, контакти). |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
Аз не споря с никого, а и няма за какво да се спори.
Съгласен съм че директното свързване на печката е по-добро. Виждал съм проекти на битова ел. инсталация на които изрично е написано под чертежа, че готварската печка е на твърда връзка.
Този с четири пера (трифазния) нулата или земното се свързват на щифта означен вътре със знак за заземяване. Този щифт е по-дълъг от другите три, а профила на винтовата му клема е по-малък и на неговото място не може да се сложи някой от фазовите щифтове.
Съгласен съм с RC, че в случая Р е полюс а не фаза. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 21:19 Заглавие: |
|
|
| Английския превод може да е верен,но свързването не който и както да ми го приказва.Щифта за нулата и на тези с 3 пера пак е по дълъг ипак е ........айде че много ми станаха участията в тази тема. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 21:26 Заглавие: |
|
|
Кое свързване не е вярно По дългия щифт на тези въпросните с три пера е за защитния проводник (зануляване или заземяване).
Май и двамата говорим едно и също, ама все не се разбираме. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 21:44 Заглавие: |
|
|
| Ама и вие за какво спорите? Nikolai_1 вземи че махни тоя контакт и виж колко кабела ще ти щръкнат.Ако са 2 ще направиш зануляване,а ако са 3 - заземяване/ако разбира се цялата инсталация ти е в ред/.Проблем може да има само в дебелината на кабелите. Ако са ти над 4 квадрата се работи трудно! |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 21:53 Заглавие: |
|
|
Не спорим за нищо. Просто коментираме че един контакт не може да си намери щепсела  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 22:50 Заглавие: |
|
|
Този контакт е за по-гол.мощност, но е еднофазен, а не двуфазен! 3извода-фаза, нула и земя. Ако занапред ще включваш до 2kw, можеш да го смениш с обикн. шуко! Иначе-не! Виж тема "Зануляване и заземяване" от мин. месец! Там съм обяснил всичко! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 23:27 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Този контакт е за по-гол.мощност, но е еднофазен, а не двуфазен! 3извода-фаза, нула и земя. Ако занапред ще включваш до 2kw, можеш да го смениш с обикн. шуко! Иначе-не! Виж тема "Зануляване и заземяване" от мин. месец! Там съм обяснил всичко! |
Прави сте ти и Милен но аз нали съм си дърто магаре като запецна....
По магазините навремето се ползваха така 1перо за нагреватели 2 перо за оперативно през реле за време и другото си е то се знае нула.Свързването на корпус си беше вътре към нулата не че е дфуфазен ,при 1 фаза де че е намериш втората .Преди 20....години навсякъде имаше само 2 те'ла не че и сега не е така още в началото го писах за къде и как се ползваше. |
|
|
 |
|