|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 9:16 Заглавие: За изгорелите вагони и жертвите във влака. |
|
|
В едната медия казаха че инсталацията на изгорелия влак е 12в.в другата 24в.Един идиот се появи по едната медия и попита хората дали познават законите на Ом и Нютон и заяви че от две плоски батерии не можело да възникне пожар.Аз пък считам че може и още как,стига друг идиот да е затъкнал предпазителите в таблото и става страшно.Напоследък ходя по училища да правя огледи за видеонаблюдение и понеже аз решавам как да зхраним камерите имам достъп до таблата им.Майко мила каква трагедия :90процента от бушоните са затъкнати с разни телове и други предмети.Това ме наведе на мисълта че трябва да отида и да прегледам таблото в училището на маката ми дъщеря.Явно вече на никой не му пука за нищо .Бог да прости загиналите хора от влака.
Коригирах заглавието _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 9:37 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | В гл. дирекция на БДЖ вече започна бягане от отговорност.
Пожарът е възникнал в 9-я кушет вагон най-вероятно от късо съединение в отоплителната инсталация. Тъй като в участъка Кунино - Ч. бряг скоростта е 125км/ч, от силното течение огънят много бързо са е разпрострял по целия вагон и е обхванал и 10-тия спален вагон. Въпреки туй нямаше да има нито един загинал, ако превозната бригада не беше заключила още на София всички челни и външни врати на двата вагона. Туй е престъпно нарушение на правилника, според който целият влак трябва да бъде проходим и всички външни врати трябва да могат по всяко време да се отворят и отвън, и отвътре. Абсолютно е забранено заключването и блокирането с предмети на челните и външните врати на пътнишките вагони, освен когато те се превозват без служба или по време на нощуване в гара.
Според мен превозната бригада (н-к влак и кондуктори) трябва незабавно да бъде арестувана и да й бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице и различни телесни повреди на други поради престъпно нарушение на ред вътрешни правилници, наредби и др. нормативи (да не ги цитирам всички). Доста честа практика е спалните и кушетите да са заключват за да не се качват в тях пътници от междинни гари и тъй кондукторите да си дремят сладко в служебното купе, а не да тичат на всяка гара по целия влак.
Другото грубо нарушение е, че най-много 1/10 от вагоните имат пожарогасители, и те също са заключени да не ги открадне някой.
Не е изяснена точната причина за запалването, но че вагоните са били заключени е абсолютно ясно. Да не би аз да съм ги заключил? Или пътниците трябва да си носят квадрати (специални железничарски ключове) в джобовете?
При задействане на внезапната спирачка и скорост 125км/ч влакът спира за 1км и за броени секунди. Ако вратите можеха да са отворят, хората щяха да слязат, други още в движение щяха да избягат в съседния вагон. Ако и туй не е ясно, здраве му кажи... |
Цитатът е от човек в системата на БДЖ http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=77471
Вчера следобяд в предаването на Свтла Петрова по bTv някъкъв (министъра или шеф на БДЖ) обясняваше че вратите трябвало да са заключени съгласно инструкции/правилник за да се гарантира безопасността на пътниците. На спалните вагони същото и за купетата за да спели пътниците спокойно и да не ги окрадат.
Та не ми стана ясно пускано ли е електрическото отопление и няма ли предпазители за да изключи веригата при късо? Приказките за луминисцентни лампи или пък допълнителното осветление на 12V не ги приемам и това е ясно за всеки, който поне малко разбира от ток. Малко вероятно ми се струва и да са пламнали пердета/багажи заради неизгасена цигара или подобно. Не може да се разгори толкова. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 10:21 Заглавие: |
|
|
Ох кога ли ще се оправим? Май няма да е скоро за съжаление. Много сме далече от западните нации. Тук при нас всичко е толкова мудно, толкова безотговорно. Всяка една простотия която се случва ми изглежда все по абсурдна от предишната. Докато действа таз "След Комунистическа" система на управление няма да тръгнем напред. През тези 58 години на съществуване на европейския съюз нито една от членките не е била изключвана от съюза. В скоро време наща родна България ще е първата отхвърлена и изгонена.
Тежко им и горко на младите (включително и аз). |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 10:40 Заглавие: |
|
|
А според мене причината е точно в тая пиянска оргия,която е ставала там...Виждал съм съвременни тийнейджъри и ми е паднала шапката като гледам за какво става на въпрос.Какво е лигавене,какво е пиене...Много лошо объркахме свободата със пслободията...
То и ние сме пили навремето и сме се събирали шумни компании но такава изродщина не е имало.
90% от сървеменните тийнейджъри не заслужават нищо друго освен да бъдат изринати някъде в някакъв резерват високо в гората и там да си дивеят на воля...
Гледал съм по дискотеки същите изпълнения,напият се 13 годишни пикльовци бутнат някое шише пиене на земята и нарочно хвърлят клечки кибрит или палят със запалката да гледат дали ще се запали и като лумне се кефят...
Както и от пикльовци по на 14се дето вадят ножове по дискотеките и пушат треволяци.Както и от пикли по на 13 дето пият по кило водка и правят свирки в кенефите...
Те на трезно не мислят кво става и не могат да разсъдят и преценят правилно,камо ли на пияно.И за тях живота на отсрещния човек не значи нищо...
Щото "тати е едикойси и ще ме измъкне от секви проблеми".
Гледал съм и такива пикльовци да блъскат пресичащ човек с инвалидна количка с "на тате колата" въртейки гуми със в цел да се изфукат пред някоя пикла...
Гледал съм и да насъскват ротвайлер срещу случайно минаващ старец...
А основното от което градят ценностната си система са Азис,чалгата,водката и кеча.
Тва е живата истина.колкото и вулгарно да звучи.Харесва ни или не-това е...
И сигурно са гледали от някой за да сдобият таково поведение.
Та така.Жалко за невинните жертви.След няколко дена ще се разбере със сигурност че една от жертвите е проф.Рашо Рашев (сега засега се потулва).
Е лека им пръст на жертвите. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 11:26 Заглавие: |
|
|
| Божилов страшно много си прав. Това дето се случва при нас го няма никъде другаде. Дори и в една много демократична страна като Америка хората си знаят правата и задълженията и ги спазват. Жал ми е само за добрите хора който с нищо не са заслужили да патят от това безхаберие и безотговорност. От ден на ден по лошо става.... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 12:15 Заглавие: |
|
|
Значи преди няколко години се нагледах на същата история само че в една хижа в балкана.Около 30-40 лапета групичка момчета и момичета на възраст 13-17-18 години ги сложи.То не беше пиянство,то не беше палене на огън насред трапезарията,абе както дават по филмите неандерталци-диваци когато са палили огън насредата на пещерата и почнат да танцуват обезумели покрай него-нещо подобно като гледка...
То не беше да думка чалга ама така че да се тресе хижата в 4 посред нощ,но не беше викане и лиготия,то не бяха побоища,то не беше чупене.
Ако идеш да му направиш забележка обикновено репликата беше "Ти знаеш ли кой е баща ми вее?" или ще изкара сгъваем нож "пеперуда" от джоба...Няма оправия и не им пука от нищо.
Хижаря се принуди в 4 през нощта да спре тока на цялата хижа и да ги заключи отвън в трапезарията белким се укротят.
Във нощните влакове не съм гледал досега тийнейджъри да палят (то и нямаше да пиша тука ако бях гледал де),но съм се нагледал на дивотии на дечурлига-побоища,пиянски оргии...
И основно причинителите са все едни и същи-или подивяла младеж или братята роми...
Не служител на БДЖ във всеки вагон както е сега...По един шериф на всеки такъв персонално назначен трябва да се слага за такивата.И то въоръжени поне с палки.Плюс картечно гнездо в началото и края на вагона.
Белким се укротят.
И отделно по едно картечно гнездо насочено навън да защитава и да брани...
Че като знам кво става като се мине покрай ромска махала,как летят камъни и павета по влака....
Скоро чух по новините не знам дали е вярно че от високото от някакви скали и пералня пускали върху линията,като минава влака...
И без да говоря за сметището на Своге дето беше опряло до линията на влака и кой знае кога всичките тия боклуци ще се сурнат връз някой влак. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Мар 02, 2008 12:21; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 12:18 Заглавие: |
|
|
Ще ви кажа само това (рибата мирише от главата),как се подпали РИОКОЗ в Бургас и какво беше написано в медиите.Ел.техника си оставил включен поялника с който запоявал бойлера Е какво повече да говорим.........................
PS моето мнение е че причината е от това че Българите сме ВСИЧКОЛОЗИ  |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 14:02 Заглавие: |
|
|
| Колев написа: | | Ох кога ли ще се оправим? Май няма да е скоро за съжаление. Много сме далече от западните нации. ... |
Ще се оправим, когато се въведе стройна система за спазване на законите - лоши или добри, но едни за всички.
Защото всички правим грешки и всички гледаме да се измъкнем, човешко е. Но ако има кой да ни издърпа до болка ушите, следващия път ще обмисляме какво и как да направим.
Заключени били вагоните. Ами как иначе да си опазим багажа от набезите на необразованте и гладни братя-роми. Ако имаше от оная милиция дето денем не биеше, ама нощем не прощаваше, щяха ли да са толкова смели? Или по времето на Тато не е имало цигани? А сега полицаят не смее да вдигне ръка, защото ще наруши човешките права на Манго.
Защо обаче на американския полицай никой не смее да се изрепчи? Не че и там всичко е цъфнало и вързало, нищо че американската полиция е най-хуманната, ама я се опъни на американски полицай. Те американците са си направили отдавна сметката и са дали големи права и на най-малкия полицай. Не че защитавам тотално българския полицай, но и той е човек и той иска да си върши нормално работата и да е разбран. Докато обществото не го защити, докато не му се даде подобаваща заплата, той ще си седи тихо и кротко докато му мине смяната, дори и пред него да става убийство. Защото сега всичко е направено така, че за да свърши нещо, трябва да му нареди някой "отгоре". Хванал се е за правилника, като удавник за сламка и не смее да направи и една крачка без заповед.
Мисля, че белите страни са си добре, най-вече заради това, че си имат хора за всичко и всеки гледа неговата си работа, а не както казва old4, всички сме всичколози. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 14:13 Заглавие: |
|
|
| Снощи по някоя телевизия даваха клип, сниман с мобилен телефон, как хлапета в някакво училище се гаврят с някакъв добродушен човечец, назначен там като охранител. Просто нямам думи... |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 19:06 Заглавие: |
|
|
НАРКОТИЦИ+ЦИГАРИ+АЛКОХОЛ=КОЛОСАЛНИ ПЕЧАЛБИ!!!
НЕОПИСУЕМА ЛАКОМИЯ!!!
ТАКИВА СА ИНТЕРЕСИТЕ НА МАФИЯТА!!!
Когато 1 ученик е посредствен или направо слаб, той много по-лесно ще посегне към тези неща! И затова мафията ги насърчава да бъдат "развейпрах"! Нагледахме се и наслушахме на "лоши момичета", "лоши момчета", "мода за лоши момичета", спис."Егоист" и какво ли още не...Даже във форум "Заедно", модераторите са се нарекли "Лошите момчета"! А родителите рядко правят такива анализи, повечето от тях са абдикирали от възпитанието.... _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|