| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
moskvicha Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 12:37 Заглавие: |
|
|
| Нормално е да знам толкова,защото съм на 14 год. и още се уча.Напреднъл съм малко,но не толкова и затова се обърнах към вас.Та искам да питам какво мислите по въпроса? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2008 12:40 Заглавие: |
|
|
| Действай смело по въпроса, само така ще се научиш, чрез проби и грешки. |
|
|
 |
moskvicha Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 9:41 Заглавие: |
|
|
| Може и да е така,но все пак зная,че първата глава,през която минава лентата е подмагнитващата.Тя работи само когато видеото е в режим на запис.След това лентата обгръща барабана,на който диаметрално са поставени двете четящи видео глави(поне този модел е с две,а има модели и с 4 такива).Накрая лентата преминава и през звуковата глава.Зная също,че барабана с видео главите е наклонен,тъй като пистите на записа в/у лентата са също наклонени.Това се прави с цел да се получи по-дълготраещ запис.Изисква се много точна синхронизация на оборотите на барабана с движението на лентата за да могат двете глави да прочитат точно пътечките на записа и да се получи максимално качество на изображението.Звуковата глава изисква също точна настройка на четене на звуковия запис.Мога и още да обеснявам,но сега се хващам за видеото.Благодаря за кореспонденциите! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2008 15:16 Заглавие: |
|
|
| moskvicha написа: | | все пак зная,че първата глава,през която минава лентата е подмагнитващата.Тя работи само когато видеото е в режим на запис | За 14г. си добре, но има нужда от някои уточнения. Първата глава не е подмагнитваща, а изтриваща(трие стария запис). | moskvicha написа: | | След това лентата обгръща барабана,на който диаметрално са поставени двете четящи видео глави(поне този модел е с две,а има модели и с 4 такива). | Тези освен четящи, в режим на запис са и записващи. | moskvicha написа: | | Зная също,че барабана с видео главите е наклонен,тъй като пистите на записа в/у лентата са също наклонени.Това се прави с цел да се получи по-дълготраещ запис. | Дълготрайността на записа зависи от скоростта на движение на лентата. Наклона е тема за друг разговор, но засега няма връзка с твоя проблем. | moskvicha написа: | | Звуковата глава изисква също точна настройка на четене на звуковия запис. | Тази глава всъщност се състои от две глави. И двете са записващи и четящи. Тук освен точна настройка за звука, важна е и другата настройка(за синхронизацията) и трябва да внимаваш, че докато настройваш звука, може да загубиш образа. Обикновено се пуска тест касета и с осцилоскопа се проследява пътя на аудиосигнала от главата до изхода на видеото. Айвата не е толкова сложна като Москвича и cлед като си решил, а и щом вече си се сетил: | Цитат: | | Сетих се,че това което се получава при звука е изкривяване от нормалния му вид | ще трябва да се справиш. Още повече, че имаш работещо видео за сравнение. Предполагам, че твоя приятел също е наясно и сигурно вече го е отписал.  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 18:09 Заглавие: |
|
|
| Справих се!Почистих главата за звука,после настроих трекинга на видеото и всичко стана!Стана като видеото на приятеля ми! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 18:16 Заглавие: |
|
|
Браво!Молодец! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 12:12 Заглавие: |
|
|
Като за 14-годишен не е зле.На неговата възраст не бях чувал думата "видео"...  |
|
|
 |
moskvicha Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 19:31 Заглавие: |
|
|
| Това е забавна работа!Искаш,не искаш винаги успяваш! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 19:43 Заглавие: |
|
|
| moskvicha написа: | | Това е забавна работа!Искаш,не искаш винаги успяваш! |
Де да беше всеки ремонт на видеотата така...Общо взето те са една от най-неприятните техники за ремонт.Добре че напоследък по чисто финансови причини ремонта им стана безсмислен и намаля притока от тях... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
moskvicha Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
| Така е,но ако имаш важни касети не може без видео.На мен видеото ми трябваше да си прехвърля видео касетите на дискове.Освен това прави перфектни записи. |
|
|
 |
|