| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dinko Опитен потребител

Регистриран на: 28 Ное 2005 Мнения: 603 Местожителство: СОФИЯ - СЛИВЕН
|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 23:24 Заглавие: Схема на НЧУ с краини IGBT търся |
|
|
ако някои разполага с такава схема ,моля да ми изпрати . HGTG40N60B3. _________________ 0882 077 996 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Мар 02, 2008 23:51 Заглавие: Re: Схема на НЧУ с краини IGBT търся |
|
|
| dinko написа: | | ако някои разполага с такава схема ,моля да ми изпрати . HGTG40N60B3. |
Динко,не ти се бъркам,но попита ли тук:
http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=6 |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 17:18 Заглавие: |
|
|
Да, и там ще му отговорим, но все пак ето 2 схеми от колекцията ми:
Не съм ги пробвал, но ти предлагам точно тях защото са от сп. Електор, а там неработещи схеми май не пускат.
Ако реализираш нещо не забравяй да споделиш резултата, че с IGBT си е екзотика!  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 18:13 Заглавие: |
|
|
| Аз досега не видях някой да е пратил схема с тези транзистори -няма пратена даже схема с полеваци!Такива транзистори бях виждал в силовите блокове които управляват моторите на индустриалните перални и др.Не знам дали са подходящи за усилватели!Те са някво съчетание от полеви и биполярен транзистори трябва схема ако въобще стават за нчу-та -специално проектирана за тях.Такива елементи са непознати в нашите магазини. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 18:38 Заглавие: |
|
|
Борко, а според теб GT20D201 не е ли IGBT?!? Или очакваш някаква нетипична схема на свързване....? И без това използването за усилвателни приложения на IGBT си е чиста екзотика.
По-голяма от латерални мосфети даже.  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 20:40 Заглавие: |
|
|
Борко -пак изби рибата с това- | Цитат: | | Такива елементи са непознати в нашите магазини. |
Nomoney не ти остана длъжен
| Цитат: | И без това използването за усилвателни приложения на IGBT си е чиста екзотика. Very Happy
По-голяма от латерални мосфети даже. Laughing Wink |
1 Тези елементи са познати доста добре в нашите магазини.
2.-Не виждам нищо екзотично в латералните мосфети ,освен високата цена ,но пък качеството си е най добро ,не бих могъл да твърдя същото за IGBT които по същество са проектирани за работа в импулсни схеми ,също като обикновените мосфети . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 21:08 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | .....Не виждам нищо екзотично в латералните мосфети ,освен високата цена ,но пък качеството си е най добро ...... |
Точно това съображение имах в предвид.
Да си вдигнат ръката тези които са правили усилвател с тях....  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 22:09 Заглавие: |
|
|
| Правил съм ,ползвам и в къщи такъв със 2SK135/2SJ50 . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 23:23 Заглавие: |
|
|
Точно от същите търсих наскоро. За съжаление никъде в БГ няма от тях налични.
Не че не си намерих накрая "малко ползвани" , но нови няма а и цени около 50лв/бр. ги вкарва в графата екзотични. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 20:50 Заглавие: |
|
|
| Абе аз преди време предлагах на един колега който търсеше по 20 лева ,а на него му се видя много ,50 вече е прекалено ,мисля че във Фарнел BUZ90X бяха по 10-12лири ,така че може да се купят оттам например. |
|
|
 |
|