| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 16:14 Заглавие: свързване на два говорителя към един вход |
|
|
| искам да попитам-имам усилвател 2х100 на 8ома, а имам 2 НЧ говорителя по 80вата на 8 ома и искам да вържа и 2 ВЧ говорителя, но ако ги вържа паралелно и ще падне съпротивлението и съответно ще натоваря усилвателя и може да го изгоря.Казаха ми да сложа към ВЧ говорители по един електролитен кондензатор 100 м.фарада.Удачно ли е така и ще има ли ефект? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 16:47 Заглавие: |
|
|
| Да ще стане с филтър.Само не мога да разбера защо 100мФ и защо електролитен.По добре не електролитен 10мФ или 4.7мФ(и съпротивлението и ватовете имат значение).Колкото е с по малка стойност кондензатора толкова повече ще изрязва от ниската честота.Иначе има и по добри филтри изградени и с бобини(за ниски,средни и високи честоти).Виж в Attach |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 19:16 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | Да ще стане с филтър.Само не мога да разбера защо 100мФ и защо електролитен.По добре не електролитен 10мФ или 4.7мФ(и съпротивлението и ватовете имат значение).Колкото е с по малка стойност кондензатора толкова повече ще изрязва от ниската честота.Иначе има и по добри филтри изградени и с бобини(за ниски,средни и високи честоти).Виж в Attach |
с риск да се се изложа ще попитам каде е това ATTACH и какво е това? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 19:31 Заглавие: |
|
|
[download attachment]
това червенкото под грамофона.Цъкни там. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 19:48 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | Да ще стане с филтър.Само не мога да разбера защо 100мФ и защо електролитен.По добре не електролитен 10мФ или 4.7мФ(и съпротивлението и ватовете имат значение).Колкото е с по малка стойност кондензатора толкова повече ще изрязва от ниската честота.Иначе има и по добри филтри изградени и с бобини(за ниски,средни и високи честоти).Виж в Attach |
Нещо не са ти верни сметките,знаеш ли какво са 580 нав. с 1.2мм.....колкото електрожен  |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 23:36 Заглавие: |
|
|
Възможно е това съм го прерисувал преди 15 години от списание. Важното е да схване идеята един С 4,7мФ/200V мисля ще му свърши работа |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 21:26 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | Възможно е това съм го прерисувал преди 15 години от списание. Важното е да схване идеята един С 4,7мФ/200V мисля ще му свърши работа |
значи с С 4,7мФ/200V ще стане и няма да претоварвам усилвателя нали така? |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 21:51 Заглавие: |
|
|
Да!Ако опука ще ти го ремонтирам безплатно  |
|
|
 |
JOe_ Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 1:20 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | Да!Ако опука ще ти го ремонтирам безплатно  |
а колко ома трябва да са пищялките? |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2008 16:50 Заглавие: |
|
|
защо спорите излишно нали стъпалото е 2х100 вата .. вързвай говорителите всеки на отделен канал и не се занимавай с глупости..
направи им кутията в затворен обем ...
този у-тел на 8 ома е 50 вата така че няма да изкъртиш говорителите.. |
|
|
 |
|