| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 19:16 Заглавие: TV Nokia Digivision 7162TOP - настройка на вертик. шифт |
|
|
| Подмених изгорялата TDA3654 и всички електролитни кондензатори около нея,но се нуждае от повдигане на растера с около един пръст нагоре,няма тример за шифт.Как принципно да стане корекцията,постоянотоковото ниво на сигнала в изхода ли трябваше да се пипне или други идеи,ще съм благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 19:22 Заглавие: Re: TV Nokia Digivision 7162TOP - настройка на вертик. шифт |
|
|
| vescherry написа: | | но се нуждае от повдигане на растера с около един пръст нагоре,но няма тример за шифт.идеи,ще съм благодарен. |
По скоро V-centr. ти трябва! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 19:23 Заглавие: |
|
|
Давайте състава или шасито де...
Доколкото си спомням по цифрите на модела-тва си има сервизен режим. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Вто Мар 04, 2008 12:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 21:50 Заглавие: |
|
|
От файлообменника го дават шаси Eurostereo 1 ли или греша.Няма оригинално ДУ,карам го с едно универсално китайче и всичко работи.
П.П. Аз си мислех,че с тези индикатори отпред сигурно е архаичен и няма сервизен режим.
Последната промяна е направена от vescherry на Пон Мар 03, 2008 21:59; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 21:50 Заглавие: |
|
|
Канех се да пусна тема за същото ТВ. Шасито е DE110FST. Проблема при мен е, че яркостта не е равномерна по хоризонтала. В средата, малко наляво е по-тъмно, а в двата края по-светло! Проверих всички електролитни кондензатори, пробвах с друг кинескоп - няма промяна!
vescherry на работната маса ми е - какво ти трябва като данни? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 21:57 Заглавие: |
|
|
| tonovd написа: | Канех се да пусна тема за същото ТВ. Шасито е DE110FST. Проблема при мен е, че яркостта не е равномерна по хоризонтала. В средата, малко наляво е по-тъмно, а в двата края по-светло! Проверих всички електролитни кондензатори, пробвах с друг кинескоп - няма промяна!
vescherry на работната маса ми е - какво ти трябва като данни? |
В десния ъгъл отзад на платката на радиатора имаш 7812
Електролита преди него,електролита след него с нови и трябва да си готов. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 21:58 Заглавие: |
|
|
| vescherry написа: | | От файлообменника го дават шаси Eurostereo 1 ли или греша.Няма оригинално ДУ,карам го с едно универсално китайче и всичко работи. |
Дай състав бре Веско,с кои чипове е изграден? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 03, 2008 22:11 Заглавие: |
|
|
Състав : TDA8372,TDA4580,TDA44650,SAA1881B,APU2471,ADC2311,има също и вертикална платка с със чипове от серия SAA...,ако е достатъчно.
Ето и снимчица за всеки случай. |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 12:01 Заглавие: |
|
|
| Сервизния режим на това шаси няма геометрични регулировки. Изместването по вертикала става чрез мостчета, които включват R406и407 или се подбират стойностите им. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 04, 2008 14:56 Заглавие: |
|
|
| ggg3 написа: | | Сервизния режим на това шаси няма геометрични регулировки. Изместването по вертикала става чрез мостчета, които включват R406и407 или се подбират стойностите им. |
Благодаря стана,но както се казва - "От трън та на глог" - забелязвам,че звука му е слаб,усилен докрай е долу-горе нормално.Някой е правил байпас,на единия входа на ИС на НЧУ към другия канал,някъде от предусилвателчето там,съставено от SMD елементи.
Последната промяна е направена от vescherry на Вто Мар 04, 2008 15:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|