| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoianow Опитен потребител

Регистриран на: 29 Дек 2002 Мнения: 213 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 7:32 Заглавие: Голям проблем с Самсунг ТВ |
|
|
| Имам проблем с процесора на SAMSUNG модела е : CK-5339ТВ. проблема е следния - светодиода свети с двата си цвята телевизора неще да се включи изобщо работи му постоянно захранването. Една подробност имаше след RESET на CPU светодиода светва червено и телевизора започва да работи нормално но само за 30мин. и след това се гаси и пак светват двата цвята CPU e SAA5290ZP/028. Всички напрежения са нормални и в граници спрямо тези на платката.А дали си прави самотест на шасито и как става това и какъв му е проблема незнам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 12:37 Заглавие: |
|
|
Мисля че този телевизор нямаше самодиагностика.Имам схемата но процесора е друг.
Провери как се държи процесора , в момента когато не работи.генерации на кварца , в какво състояние са шините , резета.
Имаше и един чип който изпълняваше ролята на Sт.by , Стабилизатор за 5 и 12 в и резет.Същия има и защита от повишена консумация. Дано да не бъркам схемите:-)
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
vencislav Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 0:22 Заглавие: |
|
|
| Ако телевизора е с интеграл SMR40200 в захранването,смени паметта с нова ама записана . Преди това виж дали захранването е в нормите. |
|
|
 |
ceco morski Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2005 22:18 Заглавие: |
|
|
| kolega problema ti e prekasnal rezistor 0.125w koito e svarzan posledovatelno prez zenerov diod ot 12v do krahe na prozesora misla he rezistora behe 100om |
|
|
 |
|