Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с TV “Elite 21EF70”

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 16:55    Заглавие: Проблем с TV “Elite 21EF70” Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам следния проблем с TV Elite 21EF70: След високоволтов разряд вътре в телевизора същия вече не запаметява настройките на програмите и дава SKIP за всички програми. Процесорът му е TDA 9361 PS/N2/5I, паметта е 24С08Wb. На процесора е залепено листче с друг номер – NTDA 9361 – 2NA. Не разполагам нито със сервизно описание, нито със схема или алгоритъм за влизане в сервизен режим. Предполагам, че е дефектна паметта. Но ако я подменя, не зная как да направя сервизните настройки. Ще ви бъда благодарен, ако някой ми помогне със съвет или някаква документация

Последната промяна е направена от Radko на Вто Май 02, 2006 21:06; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 17:02    Заглавие: Отговорете с цитат

От какво се е получил разряда елита имаха дефектна серия със маса на кинескопа залепена на тунера вместо на платката на кинескопа ако е така най вероятно е заминал процесора смени паметта с празна някой от тях тръгваха а входа в сервиз е със скрит бутон на ПДУ и после самото меню те води какво да регулираш Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 22, 2005 17:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросния телевизор беше падал от масата и беше със спукана платка. След като възстанових всички прекъснати писти той заработи нормално , аз го сглобих и го оставих да работи за тестване. След около 15 мин. се получи някакъв пробив, но телевизорът продължи да работи нормално. След около още 1 – 2 минути последва нов пробив, при който настъпи и тази повреда. После го отворих и го наблюдавах, но така и не разбрах откъде пробива. Впрочем тези пробиви вече изчезнаха.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 0:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да пробваш със смяна на EEPROM-а.ако нямаш дъмп понеделник ще ти изпратя но не за елит а за CROWN те са с еднакво шаси.мисля че няма да трагне с празна памет но може да пробваш аз не сам пробвал за това не сам сигорен.каде се получава този разряд?
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Яну 23, 2005 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

пратих ти бинове за елит пробвай с тях и със празна памет защото тия едночипови всеки тръгва по различен начин някои искат бин някои не Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 8:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да споделя с колегите резултата от поправката на Елита. Подмених паметта, без да съм въвеждал предварително данни в нея и телевизорът заработи нормално. Беше останал само един проблем, който преди това отдавах на повредата, а именно, че при настройка на диапазоните бяха разменени местата на VHF1 и UHF. Оказа се, че проблемът се отстранява чрез настройка в сервизен режим 1, задава се стойност на параметър Вand единица.
Искам да изкажа благодарност на колегите, които ми помогнаха.
Поздрав: Радко
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети