|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 17:11 Заглавие: Закъснителна схема за правоъгълен импулс |
|
|
Здравейте ,постановката е следната :импулсна поредица с амп.24в. ,честота 3хц, коеф.на запълване 50%.Импулсите се подават на цифров вход от задаващ генератор ,минавайки през датчици и да сработи устройството е необходимо импулсите да бъдат с времезакъснение 1милисекунда ,спрямо задаващия генератор.
Пробвах с интегрираща верига и транзисторен ключ ,сработва ,но след около 7-10 импулса се срива (задният фронт след кондензатора ебава работата.
Виждал ли е някой подобна проста схема в нета .Не знам дали да не пробвам с компаратор след интегриращата верига .Общо взето идеи са ми нужни  _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 20:03 Заглавие: |
|
|
74HC123 _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 21:28 Заглавие: |
|
|
Ей, то с всяка става. Написах първата попаднала ми в някакъв справочник дето се въргаля на рафта. Въпросът е, дали всеки ще може да си го направи.
Няма да следя темата, но ако стане нещо въпрос за кинти, моля някое аверче да ми чукне едно ЛС. Да се включа и аз в руслото, па мое гребна неко чипрак. Щото, вече май и идеите ще ги разменям срещу кинти. Извинявам се, ама нещо се появи нужда от тях, ебаси. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 21:49 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Щото, вече май и идеите ще ги разменям срещу кинти. Извинявам се, ама нещо се появи нужда от тях, ебаси. |
Имаше едни обяви от сорта...."срещу 2лв в плик давам
акъл как да спечелите 20" ....  |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 21:57 Заглавие: |
|
|
Мерси ,стана с операционен усилвател и интегрираща верига на входа,работи стабилно.
Г-н Ваклин ,нещо не схванах последният ти коментар ....
Ебаваш ли се ,сърби ли те нещо ????Че си закъсал с кинтите това ясно ,е сори...
Сега моля модераторите да заключат темата или както преценят може и бан да ми сложат!!!! _________________ Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 22:20 Заглавие: |
|
|
| Темата по желание на автора се счита за приключена. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 22:23 Заглавие: |
|
|
| alexandro28 написа: | Г-н Ваклин ,нещо не схванах последният ти коментар ....
Ебаваш ли се ,сърби ли те нещо ????Че си закъсал с кинтите това ясно ,е сори...
Сега моля модераторите да заключат темата или както преценят може и бан да ми сложат!!!! |
Никой няма да ти слага бан,напротив-ще се радвам да имаше повече потребители,като тебе...
Просто форума и сега си има достатъчно сериозна нужда от още знаещи,можещи и разбиращи хора.
А бай Вакин не е лош човек,да речем че така си говори,и в доста случаи е прав,но да речем че понякога се случва на мушката му да попадне и човек,който не му е било мястото там определено.Както стана и сега.Лошо нема.
Та заключвам,щом така си казал.Ако прецените че има нужда нещо друго да се приказва още по темата-който иска да ми драсне едно съобщение на лични и ще я отключа.
P.S. А,докато се намотам да пиша и той колегата RC преди мене я заключил.Лошо нема.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|