|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 15:41 Заглавие: Помощ |
|
|
скоро ресших да се занимажам с мицроцонтролери. Подкарах един АВР но сега реших да пробвам с ПИК pic16F877A и закъсах. Напрвих една схемичка за да си програмирам ПИКа и след множество опити стана. Но след като програмирам микроконтролера той не иска да прави нисщо. Моля помогнете ми да го подкарам. Иначе мога да чета и пиша на него всякокви програми. За порграматор (sofware) ползвам ICprog. Настроивам го да инвертира Data out , data in i Clock i мога да програмирам но нетръгва каквото и да правя. Незнам каде е проблема.Eто я и схеми4ката ми. може ли проблема да е в осцилатора? или в микроконтролера?
http://mail.bg/base/download/?module=imp&thismailbox=INBOX&index=178&mailbox=INBOX&actionID=112&id=2&mimecache=2cde658af4f743c2f154bccc8201afea&fn=%2Fsch1.jpg
Модерирано от RC
Преразгледай си линка който си дал - не води към това което си мислиш!
При положение, че си регистриран потребител, можеш да редактираш собственото се мнение, а не да си отговаряш сам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2005 20:59 Заглавие: |
|
|
| Какво значи това -нищо не иска да прави-мога да го програмирам ,но нищо не прави-че нямаш осцилации или нещо не ти е в ред началния ресет? Виж дали си задал в конфигурационния байт съответния вид осцилатор -RC ,XT и др. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|