|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 09, 2008 21:30 Заглавие: |
|
|
| asenpp написа: | тримера е горе - долу в същото положение, което с първия мултицет преди мерех 112в--------------
Лошото е че предишното пускане (тримера за В+ беше крайно ляво) работи под час и напрежението падна точно както преди . |
| asenpp написа: | | Нищо не съм пипал от вчерашния опит освен въртене на тримера за В+ | Смени го тоя тример. Измери колко ома е и сложи на негово място едно обикновено съпр. за пробата.
| asenpp написа: | Т.е. прекъсната е връзката между D809 към R408 и R409
Там ще да е мизерията | R408/1,2К и R409/15К са високоомни и не може да товарят захранването, дори и да има късо след тях. R421/100Ω към драйвера включен ли е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
asenpp Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 09, 2008 22:00 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | R408/1,2К и R409/15К са високоомни и не може да товарят захранването, дори и да има късо след тях. R421/100Ω към драйвера включен ли е? |
R421 е включен .
Там е работата , че след този мост който съм махнал са само R408/1,2К и R409/15К и sw302 , но той е на средно положение , няма връзка наникъде, мерих го с омметър.
Само това е изключено , лампата свети , напреженията не мърдат..(те и иначе не мърдат с по-читав мултицет )
И така изкара 2-3 часа, мисля за по сигурно да го оставя до сутринта.
Едва ли има късо някъде, като е включен и транзистора, телевизора си работи прекрасно час-два, забива, и като се изключи и включи си тръгва абсолютно нормално пак за толкова, и пак.
Ще взема утре един тример, ама дано помогне
П.П.
Дали ако сложа по-мощна крушка може да се компенсира липсата на изключения товар, за да сме сигурни напълно че не е от захранването?
П.П.П.
Може и да полудявам, но току що чух едно тихичко цък откъм телевизора (съвсем близо ми е - пред левия монитор ) , за втори или трети път днес. единия път ми се стори , че примигна лампата. НО като го погледна всичко му е наред -напрежения итн. Та въпроса ми е :
Дали когато е включена и тази верига със TDA2579 и се случи някакво хипотетично (мигновено) прекъсване (късо? ) откъм захранването може така да се каже да "забива" . И как така става поне 45 мин след забиване/off/on , като е работил цял ден преди това ? И ако е така какво може да се направи?
ЗАБИ!!!!!! след почти 2 часа !!! (преди изкара повече и бях сигурен че е оттук )
сега ще вържа този джъмпер и ще махна другия( към LA7830, D404, C426, C427)
Последната промяна е направена от asenpp на Нед Мар 09, 2008 23:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 09, 2008 23:50 Заглавие: |
|
|
| asenpp написа: | | R421 е включен . | Ако всичко е наред и не забива захранването, направи последната проба като изключиш само R421. | asenpp написа: | | Там е работата , че след този мост който съм махнал са само R408/1,2К и R409/15К и sw302 , но той е на средно положение , няма връзка наникъде, мерих го с омметър. | Разгледай внимателно по пистите да няма закачено и нещо друго. | asenpp написа: | | мисля за по сигурно да го оставя до сутринта. | Не го оставяй, че ако забие може да изгори и нещо друго. | asenpp написа: | | Едва ли има късо някъде, като е включен и транзистора | Късото може да става само за момент в работен режим и трябва да го хванем откъде е. | asenpp написа: | | Дали ако сложа по-мощна крушка може да се компенсира липсата на изключения товар, за да сме сигурни напълно че не е от захранването | Може, но не повече от 100W и измери колко е тока през нея. . | asenpp написа: | | И как така става поне 45 мин след забиване/off/on , като е работил цял ден преди това ? И ако е така какво може да се направи? | Нали затова пишем вече 5 страници. Повредата е интересна, 10-годишна и се надявам с твоя помощ да я открием  |
|
|
 |
asenpp Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 0:00 Заглавие: |
|
|
Така де, заби, ама си ме изпреварил докато си редактирах мнението.
Вече го пуснах без този другия мост и ще го чакам да видим как се държи , иначе остава само R421.
Пак заби. след 2-3 часа
Довечера ще разкача само R421 |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 12:25 Заглавие: |
|
|
| asenpp написа: | Може и да полудявам, но току що чух едно тихичко цък откъм телевизора (съвсем близо ми е - пред левия монитор ) , за втори или трети път днес. единия път ми се стори , че примигна лампата. НО като го погледна всичко му е наред -напрежения итн.
|
Mного добър жокер! Задължително смени C805 .Други източници на подобен звук са самия импулсен трансформатор и мрежовия дросел.Но смени този C+(първия електролит след греца 200MF /400V) за да отпадне от подозрение. _________________ LZ4XH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 14:06 Заглавие: |
|
|
| Dimow написа: | | Задължително смени C805. | Не е писал ясно, но доколкото разбирам е сменен: | Цитат: | | Ако забие ще меря на големия кондензатор(сменен) и ще оглеждам трансформатора |
| asenpp написа: | Пак заби. след 2-3 часа
Довечера ще разкача само R421 | Понеже времето за нормална работа е непостоянно (от 45мин до 3 часа и половина) при диагностиката не може да разчиташ на него. Единственият сигурен критерий, на който може да разчиташ, е забиване на захранването и затова:
1. Ако забие и с разкачено R421, това означава че проблема не е от веригата на 20-те волта.
2. До този момент нямаш регистрирано забиване с откачен fuse резистор на 12-те волта и затова след пробата на 20-те волта, изчакай да забие и само с изключени 12.
3. По същите причини премести лампата от колектора на крайния върху С820 и извади L805. По този начин, ако забива ще трябва да се провери само С820(който вече си сменил) и D812, който също трябва да смениш.
След тези проби 100% ще си наясно дали проблема е от телевизора или само от захранването. Ако имаш въпроси - питай, ако не - чакаме да докладваш. |
|
|
 |
Banko62 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 20:13 Заглавие: Здравейте колеги |
|
|
| В КЛЮЧВАМ СЕ в петте страници разискване защото мисля че до сега задължително трябваше да се смени ТДА-то.Имал съм подобни случаи и е било от нея.Обръщам внимание на забележката на Божилов за интеграла свалена от шаси, защото ментаците са твърде много, а една фалшива интеграла ще отвори полемика още пет страници. |
|
|
 |
asenpp Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 7:56 Заглавие: |
|
|
Нямам много време през седмицата.
Със свален Р421 заби след 2 часа,
Вчера взех нов С805 (той беше първия , който смених преди)
С него изкара 4 часа !!! и заби.
-------Между другото таман се бях одремал снощи на края на 4те часа, когато комп (с фортрон) ми излезе от стендбай сам) ( 2та монитора са големи и размагнитването им се чува) Всъщност беше само на turn off monitor и са на един контакт с телевизора. като погледнах - беше забил. незнам дали това е някакъв жокер.-----------
Сега ще махна 12в и ще го пусна да работи.
Хмм ТДА...
Да не излезе от импулсния трансформатор? 151-305А
| todoran написа: | | Най-накрая да не се окаже,че повредата не е във Вашият телевизор,а в контакта. |
Де да беше пускан само на този контакт
Последната промяна е направена от asenpp на Вто Мар 11, 2008 8:17; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
todoran Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 8:07 Заглавие: |
|
|
| Най-накрая да не се окаже,че повредата не е във Вашият телевизор,а в контакта. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 8:41 Заглавие: |
|
|
| asenpp написа: |
| todoran написа: | | Най-накрая да не се окаже,че повредата не е във Вашият телевизор,а в контакта. |
Де да беше пускан само на този контакт |
... или щепсела? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|