| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 16:24 Заглавие: плазма LG-42PC1RV-изключва след 30мин. |
|
|
| когато е студен тръгва и работи около 30 минути след това изкючва и започва да щрака реле-трябва да стои изключен доста време за да тръгне пак.когато спре ,при повторно включване екрана просветва за секунда и веднага изключва и пак безкрайно така.четох във форума за плазма филипс ,че е от кондензатори в захранването-дали и при мен ще е това.имал ли е някой подобен проблем? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 16:59 Заглавие: |
|
|
Има голяма вероятност да са кондензатори.Честичко се случва като поработят повечко.Загряваш,охлаждаш,установяваш виновника,сменяш  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 17:37 Заглавие: |
|
|
| захранванията са в нормата,възможно ли е дисплея като загрее да товари и да изключва? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 17:43 Заглавие: |
|
|
Всичко е възможно.Ама това че захранванията са в норма не означава,че кондензаторите нямат проблем. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 18:46 Заглавие: |
|
|
| Проверете дали някой от дешифраторите не грее значително по силно от останалите и ако е така може да го изключите за проба а за кондензаторите в захранването мисля, че колегата мармот е прав. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 22:33 Заглавие: |
|
|
Ей сега съм на линия.Значи първо пробваш термично да провокираш проблема.Ако ефекта на дефекта не е очевиден,пробвай да намериш точното шаси.Ако и това не ти се прави утре аз ще го търся При възможност кажи как точно спира,и като спре каква е причината да не се пуска-напрежения с точни стойности искам.Имам подозрения че във форума има мишлета дето ги търлят гаранционно ама си пазят занаята Ако не днеска,то утре ще ги преборим. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 9:28 Заглавие: |
|
|
| когато спре Vs-от 180 намаля на 30-40 волта и започва да "плава"-явно нещо го товари |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 10:30 Заглавие: |
|
|
Ми не е явно че нещо го товари.Какви други напрежения измерваш?Какво направи с кондензаторите,да тръгнем оттам?Схема търси ли?Май те мързи а?  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 10:51 Заглавие: |
|
|
| господин мармот благодаря за отзивчивостта,но в захранването има 50 кондензатора-не мога да тръгна да ги сменям на поразия-освен това телевизора няма и една година.писах че захранванията са в норма -само Vs започва да "плува" когато изюключи,друго не знам какво да проверя,така че ако обичаш не обиждай. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
|