| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nihilista Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 15, 2008 22:12 Заглавие: Tърся схема и описания за тв. тунер с изход за НЧ сигнал |
|
|
Търся схема (по възможност конкретна) за направата на телевизионен тунер които има нискочестотни изходи (Video) И (Audio). В къщи имам поне 10-тина тунери свалени от телевизори, видео плеъри и сателитни приемници, но не знам как да ги управлявам. Идеята е да мога да си търся програмите посредством потенциометър или друг елемент като този тунер може да се ползва от всеки апарат (телевизор) имащ аудио и видео входове. _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 15, 2008 23:16 Заглавие: |
|
|
| Тунера можеш да го управляваш с тестатура,но трябват 2 захранвания 30-32v-стабилизирано и едно 12v.Гледай схема на Респром,София 21.Трябва обаче и МЧУ,но не от същата схема,че А240 и подават редови импулс.И аз съм мислил да го правя,но така и не се хванах а е удобно.Сега сложих тестов телевизор и го ползвам и като вход и като изход за AV. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 15, 2008 23:59 Заглавие: |
|
|
Няма да имам нищо против (освен ако не ти създава проблем) да провериш от какъв телевизор си ползвал МЧУ Не отказвам никаква помощ по този въпрос защото съм доста бос в телевизионната техника.
Имам и въпрос относно самия тунер, кой пин за какво служи (обикновено са 5-6 с почтиеднакви обозначения). Къде се подава регулируемото напрежение, от къде излизат сигналите ?
Ще снимам скоро с какви модули разполагам и да видим дали ще вършат работа  _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 0:30 Заглавие: |
|
|
МЧУ-то му е от София 81.Качих снимка.А обикновените тунери са стандартно
BU-дециметров(4-5 обхват)
VT-варикапно
BH-метров(3обхват)
AGC-Ару
BL-малък(1обхват)
AFT-може да не го ползваш
B-12v
IF-изход МЧ може и да са 2
 |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 23:21 Заглавие: |
|
|
Това май ше да е същото като на мойте снимки , даже и тунера си имаш на него (само дето не се сещам що са две тенекиите). Свързването му е лесно , трябва да видиш къде да подадеш захранващите напрежения и от буксата долу в дясно (мисла че тая беше) да си земеш аудио и видео сигнал. А захранването беше на някой от тия понове които стърчат отгоре. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 16, 2008 23:55 Заглавие: |
|
|
| Същото е,но единия вариант е с всевълнов тунер ИТК1-български а двете тенекии са на Филипс-1 метров 2 дециметров.Горните щифтове-зад тунера бяха за управляващия блок-този с бутоните (каналите)и превключване на обхватите.Захранванията идват от двете големи букси.Мога да снимам схемата с телефона,че я имам само на хартия.Общо взето ти трябва 12v и едно по-високо от 35-40v,което през подходящ резистор ще се стабилизира от ЛИС на 30v. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 0:55 Заглавие: |
|
|
Ще съм ти много благодарен ако ги снимаш схемите на свързване За захранването мисля че няма да имам проблем, имам импулсно захранване от видео: 36V+; 41V+;12v+; 8V+ Само да знам къде да подада напреженията да няма фойерверки после
 _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 1:00 Заглавие: |
|
|
| През седмицата не съм тука така че ако снимам нещо ше е най-рано другия петък , мога да те посъветвам да погледнеш даташийта на интегралните схеми и да видиш на кой крак е захранването , оттам проследяваш пистите за да видиш де ше излезе.А мисля че имаше и някакви надписи по тая платка, погледни и тях. |
|
|
 |
|