| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 15:40 Заглавие: JVC C-F14EE-захранване |
|
|
Уважаеми колеги, закъсах!
Шасито е CP-375, захр. е с STR S 5707. Дойде с изгорял мр. предпазител, проверих за късо-нямаше. Смених С807, С808, С811 и го пуснах. Тръгна нормално. Вс. напрежения бяха нормални. Изпробвах го 2-3 дни и го издадох. Сега обаче се връща като рекламация-мр. бушон пак изгорял. Смених го, отново тръгна и сега вс. напреж. са нормални. Да имате някакви идеи? Аз се замислям за STR-а и конденз. на 300V. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 15:45 Заглавие: |
|
|
А проверка на размагнитването на кого го оставяш  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 15:51 Заглавие: |
|
|
Най-вероятно PTC _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 15:53 Заглавие: |
|
|
Не знам, освен да сменя позистора и да чакам... Сега в момента пак върви добре, позисторът е загрял.
Засега благодаря! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 16:05 Заглавие: |
|
|
| Отвори го позистора и го разгледай ,обикновено по дефектните ясно си личи ,почернели са на отделни места по самата повърхност на "хапчетата".Имал съм случай на тези шасита дефектни керамични кондензатори които са паралелно на изправителните диоди за 310 Волта.Те също си личат визуално дефектните ,разгледай ги. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 17, 2008 16:18 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | Отвори го позистора и го разгледай ,обикновено по дефектните ясно си личи ,почернели са на отделни места по самата повърхност на "хапчетата".Имал съм случай на тези шасита дефектни керамични кондензатори които са паралелно на изправителните диоди за 310 Волта.Те също си личат визуално дефектните ,разгледай ги. |
Отворих го, 1-то "хапче" наистина е поизгоряло, освен това и бакелитовият корпус е нагорял отдолу към крачетата и дори мирише. А въпр. кондензатори изглеждат добре. Значи работата вече е съвсем ясна! Благодаря на всички! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|