|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 19, 2008 11:30 Заглавие: Проблем с телефон Нокиа 3650 |
|
|
Здравейте,
четох, че някой от вас разбират от кодеците на телефоните и за това задавам този въпрос: С нокиа 3650 съм и много слабо чъвам през говорителя. Може ли да съм изключил без да искам някой кодек за силата на звука и за това да се чува така тихо? Пробвах да почистя от прах вътрешноста на телефона, но без никакъв резултат..
Има ли някой, който да предложи решение?
Като вероятна причина ми казаха това:Вероятно е намален коеф. на усилване на НЧУ. Подобни неща се случват от засъхнали ел.кондензатори...
Бихте ли ми дали своите мнения и съответно съвет за отстраняване на проблема? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 19, 2008 13:56 Заглавие: Re: Проблем с телефон Нокиа 3650 |
|
|
| Anonymous написа: | | Като вероятна причина ми казаха това:Вероятно е намален коеф. на усилване на НЧУ. Подобни неща се случват от засъхнали ел.кондензатори... | Toчно така - ако не са кондензаторите, сигурно има късо в първичната намотка на изходния трансформатор...
В 95% от случаите намалената сила на звука се дължи на замърсена слушалка - попадат метални частици върху мембраната, а магнита отдолу ги привлича и не позволява нормалното движение на самата мембрана. Оправя се с почистване (ако е възможно) или нова слушалка (капсула). _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 10:35 Заглавие: Re: Проблем с телефон Нокиа 3650 |
|
|
| Anonymous написа: | Здравейте,
Като вероятна причина ми казаха това:Вероятно е намален коеф. на усилване на НЧУ. Подобни неща се случват от засъхнали ел.кондензатори...
|
Много ми е интересно кои ти го каза това ?  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|