| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 21:00 Заглавие: dvd sony |
|
|
Здравейте всички.Имам следния проблем с това dvd.Оригинални дискове двд,чете без грешка,но при ментетата тръгва стига до някъде и се връща в началото и пак тръгва.Дадоха ми и един диск за проба.
Интересното е ,че спира точно на едно и също место т.е. на примерно
3 минути и 30 секунди.Насочил съм се към оптиката,въртях малко тримера,но проблема си остава.Механиката е почистена и смазана.Оптиката съм я отварял и съм я чистил и от двете страни.Ако някой е имал подобен проблем,моля за помощ.Във АСВО я има,но не знам цената.
DVD SONY NCD-S300 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 21:25 Заглавие: |
|
|
| Съмнява ме че е оптиката и си мисля че само ще дадеш пари за нова и ефекта ще бъде същия от тези многоброини формати на запис нищо чудно да е проблема от самия диск за възможностите на всяко DVD или подобна система аз се ориентирам по рекламните надписи отпред на лицевия панел кои формати потдържа защото всеки производител се стреми да напише всичко което чете дадената машина досега не са ме потвели Успех ако решиш да сменяш оптиката |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 21:48 Заглавие: |
|
|
| Тези дискове преди ги е чела тази система.Не са нови.Това ме навежда на мисълта,че може оптиката да е тръгнала.Не знам никаква идея нямам. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 22:57 Заглавие: |
|
|
| Опитай и да поохладиш оптиката със студен въздух докато работи да няма термичен дефект, но той трябва да се проявява независимо от диска вътре И още един въпрос споменатите пиратски дискове пуска ли ги да друго DVD за проба |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 23:00 Заглавие: |
|
|
| Преди си ги е чело същите дискове.А този е бил при шурата и каза че си го чете нормално. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 23:08 Заглавие: |
|
|
| При тази ситуация провери цената на новата и рискувай само да не се окаже че цената на оптиката над половината от цената на цялото изделие |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2005 23:29 Заглавие: |
|
|
| Да да.Всичко зависи от цената.Кое ще надвие любопитството или парите. |
|
|
 |
prophet Нов потребител

Регистриран на: 06 Ное 2003 Мнения: 31 Местожителство: на края на света :-)
|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 16:26 Заглавие: |
|
|
auviteh , ако правилно съм разбрал , модела е HCD-S300?
ако това е вярно , включи двд-то , и след като стартира и видиш логото на сони на екрана натисни едновременно mute-stop и завърти усилването на дясно . ще видиш сервизното меню . вземи дистанционото и натисни 4 <emergency histori> . горе в дясно ще видиш колко часа е равотил лазера на двд и сд - напиши ги тук , а и също така първите 2 цифри от всеки ред - това са грешките които са дали лазера и сервото за да видим има ли нужда от смяна на лазера или е нещо друго . от сервизния режим се излиза с ретурн , след което изключи от мрежата за около 10 секунди . не натискаи или променяи нищо друго докато си в сервизното меню, защото може да промениш настроиките и тогава става лошо
<п.с. :оптиката се настроива от тест моде , а не от тримера>
поздрави
сервизното описание е тук http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/13090/sony_hcd-s300.html
Последната промяна е направена от prophet на Чет Фев 03, 2005 17:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
JETSERVICE Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 16:43 Заглавие: |
|
|
| здравейте не сам запознат с тези DVD-та,но мисля че проблема не е в лазера.Ти спомена че си почистил механиката,аз те съветжам да смениш и Feed motora(Мотора който движи лазера) и тогава да пробваш с лазер. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2005 17:37 Заглавие: |
|
|
| Колеги.Извинявам се много,но вчера нямях интернет.ДВД-то го върнах вчера.Приятелчето си купило ново.На това щял да си гледа само оригинални дискове,докато издаде багажа.Информацията,която ми дадохте ще ми е полезна за в бъдеще.Благодаря на всички. |
|
|
 |
|