Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TELETECH CTV 1405TX пръснат STRG6653

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Чет Мар 20, 2008 20:17    Заглавие: TELETECH CTV 1405TX пръснат STRG6653 Отговорете с цитат

ЗДРАВЕИТЕ!

По моя проблем с търсачката открих тази недовършена тема която отговаря напълно на моя случай.
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=28592&highlight=strg6653&topicshow=ТV%201403T%20SOGO-захранване
При мен шасито е 3Y11B и за съжаление схемата която открих има разлики . С външно захранване работи. Проверил съм резисторите , не съм сигурен само за R605 на мерене показва 1м. видимо не мога да го определя а на моята схема там е различно.
Сменил съм малките (1N4148) , кондензатора 47/50 и оптрона.
А на края за десерт гръмнах пак stra Very Happy грешката си беше моя , не го изключих.

Утре купувам нов str и започвам , но предполагам че ще стигна пак до същото дередже. Та молбата ми е за идея или поне вярна схема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 20, 2008 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

R605 Ако това е съпротивлението което отива на 5 краче на STR6653 е=680om по моята схема.Това е по схемата 3Y11.
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 20, 2008 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

схемата е в пощата ти,а въпросното съпротивление 1метър ли е или 1Мом
Върнете се в началото
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Мар 20, 2008 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери и вторичната част-оптрона ценера до него.
Върнете се в началото
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за схемата. Едната е тази която имам и аз а другата е вярната. Въпросното R605 си е точно 1метър Very Happy а има и още едно R605 Question което на платката е R610 и беше изгоряло само че не знам дали от моите поразий или отначало. Сложих нов str подмених R610 с 680ома както е по схемата но сега въобще не тръгва. Сега вече се съмнявам в новия str (за2.80лв.). Ще го продължавам другата седмица и ще докладвам.

П.С. От утре на масата ролетка и кантарче че когато е 1к. как ще го тегля Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети