| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
amonov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 12:06 Заглавие: Проблем с HITACHI 160GB 8mb ATA/IDE |
|
|
Много моля за помощ.
Имам "външен диск" HITACHI Deskstar 160GB 8MB ATA/IDE HDT722516DLAT80. Използвах го за съхраняване на информация, снимки и ..... за всичко което мислех, че е ценно. Работеше нормално и онзи ден сутринта "умря", ама в буквалния смисъл. Дори не "развърта", не бучи, не тропа, ... нищо. Проверих дали не е електрониката към която е свързан (с друг хард), не е. Не съм имал проблеми досега с него, bad сектори или нещо подобно. Понеже механично не съм го "друсал" предполагам, че е "сдала" платката.
И тук започва мъката. Търся от три дена по сайтове на магазини за да купя същия и да направя последен опит. И понеже съм "до стената" ВИ ПИША. Приемам всякакви съвети, препратки или адреси за нови или втора употреба компоненти - интересува ме работеща платка на HDT722516DLAT80 (разбира се ще взема и диска).
С моят хард проблем с гаранцията нямам, но ми казаха че не могат да ми сложат същия просто защото е стар модел, а нямали и рекламирани такива (с лоши сектори, но работеща електроника).
ПОМОГНЕТЕ МИ МОЛЯ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Последната промяна е направена от amonov на Пет Мар 21, 2008 13:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 12:10 Заглавие: |
|
|
Ще проверя какво има един познат,но ще ми отнеме време.А ти през това време търси на правилното място-в сервизите,не в магазините.Харда в ръчичка и ги обикаляш-може да ти излезе късмета. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 12:30 Заглавие: |
|
|
Добър съвет, но досега не съм обикалял и ще бъда благодарен за адресите на някои по-големи сервизи с голяма "база части" от PC-ta, защото тези с които контактувам гаранционните ги връщат и трудно мога да хвана момента да има същия хард.
Благодаря за бързия отговор  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
amonov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 12:36 Заглавие: |
|
|
| София |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 13:35 Заглавие: |
|
|
За какви 100лв на мегабайт говориш?
Обърни се към Самуил Каракашев - Samo
http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=32328
мейла и телефона са в подписа му.
Поне да направи диагностика за да не стане наистина такава цената за възстановяване на данните.
Независимо че модела на диска е един броя на галавите и медиите може да е различен което е отбелязано в самия контролер и при поставяне на чужда платка без внимателен подбор рискуваш да навредиш сериозно на устройството.
Предполагам че проблема с диска ти не се дължи на електроника а на клин на шпиндела поради продължителна работа три завишена температура и е често срещано при вънщните USB дискове особенно HITACHI.
Успех. |
|
|
 |
amonov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 20, 2008 13:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря за препратката. Ще звънна веднага.
Последната промяна е направена от amonov на Пет Мар 21, 2008 13:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 8:03 Заглавие: |
|
|
| amonov написа: | | но повечето от фирмите взимат "капаро" независимо от резултата |
не е "капаро" ,а такса диагностика за времето дето са се занимавали
....ако не намериш кой да ти въстанови харда...пиши един ПМ.
Последната промяна е направена от mihal на Пет Мар 21, 2008 8:27; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 8:25 Заглавие: Re: Проблем с HITACHI 160GB 8mb ATA/IDE |
|
|
| amonov написа: |
интересува ме работеща платка на HDT722516DLAT80 (разбира се ще взема и диска). |
_________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|