|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pav40 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 16:41 Заглавие: |
|
|
в това е проблема, чипа въобще не се и опитва да направи 3-те опита за пускане. а колкото до 28 кр.
C. SAFETY INHIBITION
The device has a security input terminal ”Pin 28”.
If a signal lower than VREF (1.26V) is applied to this
pin, line and power supply outputs are all inhibited.
това се отнася за ТЕА2028. При ТЕА2029 е точно обратно:
Safety input (inhibition of SMPS, Horizontal and Frame
outputs when V28 > 1.26V) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 17:00 Заглавие: |
|
|
Именно затва те питам сигурен ли си с осцилоскоп че в момента още на пускане не се появяват на 7кр "пъцки" за момент,които после да изчезват...
Ако си сигурен-работата клони към чип най-вероятно.
Изкарай го също от цокъла и го вкарай,щото там цокъла е един гаден и прави номера.
Между другото съм ти писал и нещо на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 19:33 Заглавие: |
|
|
| pav40 написа: | При ТЕА2029 е точно обратно:
Safety input (inhibition of SMPS, Horizontal and Frame
outputs when V28 > 1.26V) | Веднага се съгласявам с теб, но това не променя принципно нещата. Не ми се вярва и двете схеми да са дефектни по един и същи начин. Soft start-a е когато след включване на захранването, напр. на 8кр. започне да нараства от 6 до 12 волта. В същото време напр. на 15кр., след като достигне 6 волта, започва да пада до 3,5 и в този момент се пуска soft start-a. Всичко минава бързо и чипа изключва до следващо пускане на захранването. Напиши какво си сменил, за да видим какво си пропуснал. |
|
|
 |
pav40 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 20:13 Заглавие: |
|
|
Това, че и новия чип не тръгна ме накара да се усъмня ,че пропускам нещои да пусна тази тема, макар да си давам сметка, че единственото входно условие да тръгне поне генератора на 17 краче е да има захранване. А 8 волта са налице, и явно съм улучил дефектен чип.
Преди съвсем да "умре" сработваше защитата на 28 краче точно защото нямаше soft start а на 7 краче се появяваше само първата поредица от 28микросекунди, съответно на 15 напрежението само нарастваше без да го има спада от 6 до 3.6 волта. Но и това не зависи от външни елементи а от самия чип(кондензаторите на 13 и 15 кр. ги смених)Друго сменено е: филтъра на 22 краче и кварца. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2008 0:43 Заглавие: |
|
|
| pav40 написа: | | (кондензаторите на 13 и 15 кр. ги смених)Друго сменено е: филтъра на 22 краче и кварца. | Смятам, че това което си сменил е недостатъчно. Например, ако CL36/22µF е дал фира, защитата ще изключи още на третия импулс към първичната и схемата ще се държи като умряла до следващия старт. Ако СL33/10µF е дал фира, TL17 няма да се отпуши достатъчно по време на старта, схемата пак ще изключи и пак ще се държи като умряла до следващия старт. Аз бих сменил още доста неща, но виждам че май няма смисъл да се изброяват. Желая ти успех! |
|
|
 |
pav40 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2008 8:53 Заглавие: |
|
|
vladimirstanoev написа
| Цитат: | | Например, ако CL36/22µF е дал фира, защитата ще изключи още на третия импулс към първичната и схемата ще се държи като умряла до следващия старт. Ако СL33/10µF е дал фира, TL17 няма да се отпуши достатъчно по време на старта, схемата пак ще изключи и пак ще се държи като умряла до следващия старт. |
абсолютно съм съгласен, но чипа не изработва дири и 1 импулс на 7 краче, та да заработи захранването и и да се появи напрежение на 28 кр |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 04, 2008 13:03 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се ,че повдигам стара тема ,но мисля че може да е от полза някому.Днес борих същия телевизор с точно същите симптоми ,и тази тема ми беше от особена полза .Дефекта се оказа в CL09 свързан през RL09 към 18 краче на TEA2029.Кондензатора беше с утечка която се променяше. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|