Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LCD TV LG RZ-32LZ50 смущения в картината
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 12:01    Заглавие: LCD TV LG RZ-32LZ50 смущения в картината Отговорете с цитат

Въпросният телевизор прави смущения на екрана (малки зелени чертички по редове, които се подреждат в колони на картината) през всички аналогови входове. Звукът е без проблеми. Само през компютърния вход картината е добра. Проверил съм захранващите напрежения и филтрациите. Съмнявам се в софтуера. Търся "бин" за проба или съвет за настройка в сервизен режим. Шасито е: ML-041A.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Във всички режими на картината ли се виждат смущенията! Опитай те да нулирате настройките; Избира се меню PICTURE и от него се избира PSM и се натиска бут.ОК. Появяват се отделните режими. Мога да ви изпратя дъмп за 26LZ50--за същото шаси а за SERV. режим, мисля че трябва серв.ДУ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Да. Във всички режими на картината е едно и също, само се сменя яркостта. Все си мисля, че има някакъв аналогов шум, който се набива, но може и софтуера да не се справя с развивката. По-подробно: като се пусне телевизора (тествам го от тунера, тъй като ми е най-лесно) около секунда, две има нормална картина. След това се появяват зеленикавите чертички, пак за около 2 секунди, след което изчезва цветност и още повече се размазва картината(изображението).След като работи така за около 5 сек. изображението изчезва и остава зелен екран. След малко се рестартира картината и така всичко се повтаря отново.
Може да се пробва с друг дъмп. Може и да ме наведе на някакви мисли този тест.
Благодаря, ще чакам и други мнения.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Я пипни графичния процесор дали грее много.Разреди кондензаторите и с една карфица виж крачетата му дали са добре запоени.
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, не става ясно какъв дъмп точно търсите, ТВ има 3 памети от които едната е ЕЕПРОМ (24C16), но ТВ. тръгва и с празна а за другите е нужен DATA кабел. Ако тв. работи с PC без смущения , мисля, че повредата се крие в VCT49xxxxx и най-вече кварца 20,25MHZ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wqep
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 22, 2008 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Коега ще те помоля ,ако ти е лесно да снимаш ефекта.Може и да имам някаква идея.Снимай ми и в режим ТЕЛЕТЕКСТ.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 24, 2008 2:28    Заглавие: Отговорете с цитат

mteddy написа:
Във всички режими на картината е едно и също
Има един режим comp2, който като гледам схемата, не минава през VCT49xy, а отива директно на IC800/SM5301. Пусни компонентен видеосигнал за този режим с отделни жици към SC1, за да си сигурен, че няма да върви и нещо друго към скарта. Ако не се появи дефекта - значи, че проблема е само от VCT-то, a ако пак се появи - не е от VCT-то, а след него.
Входа на графичния процесор е един и същ както за аналоговите, така и за РС-то и не би трябвало да е от него .
Остават още 2-3 схеми и после ще ти кажа как може лесно да ги провериш. Първо включи осцилоскопа и сравни в контролните точки на IC850/M52758 двата сигнала: RGBHV от ан. входове и RGBHV от РС-то и кажи какво се случва с единия (напр. зеления) по време на дефекта.
Върнете се в началото
mteddy
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 24, 2008 13:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Графичния процесор не грее много. Всичките "паяци" съм ги презапоил с горещ въздух.
Има две памети 24С16 и един флаш 49F002. Имам блокова схема, но там е само флеша. Ще търся да сменя кварца. Осцилоскоп ще имам след някой ден, когато ми го върнат.
А отностно свързването към РС съм слагал преходник DVI-VGA и работи. Пускал съм го и с DVI и с VGA кабел от съответния изход на видеокартата.

Снимки сложих в: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=230667&view=1&photo=1
Върнете се в началото
wqep
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 24, 2008 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Такава гадост за 1ви път виждам.Погледни какви щуротии ми е правил скалера на САМСУНГ,но едва ли има много общо.А и в случая с ЛГто онскриина е ОК,странно.

http://img.data.bg/i.php?id=870893
http://img.data.bg/i.php?id=870898
http://img.data.bg/i.php?id=870901

НАистина странно поведение на уреда.
Хаиде някой колега от РОЯЛ да помага.Smile Ама пак и там "точно такъв дефект не им се е случвал"
УСПЕХ
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

mteddy написа:
А отностно свързването към РС съм слагал преходник DVI-VGA и работи. Пускал съм го и с DVI и с VGA кабел от съответния изход на видеокартата.
Говорим за различни неща. Не става въпрос за DVI и VGA, a зa comp2. Виж как е на схемата:
1. DVI минава само през IC901 и явно няма връзка с проблема.
2. RGBHV от РС-то(VGA) минава през IC850 и IC901 и е добре.
3. RGBHV от аналог. вх. минава също през IC850 и IC901, но не е добре и затова оттук, назад към VCT-то, трябва да започнеш да мериш, aма без осцилоскоп ще е трудно.
4. Сomp2(Y, Pr, Pb) минава през IC800, АD/DA, IC850 и IC901. Пусни го този сигнал на скарта(SC1) и виж дали влиза на 1, 5 и 25кр. на IC800/SM5301. За проба може да пуснеш само Y на 1кр. и да видиш какъв е ефекта на екрана. Така ще разбереш дали проблема е от VCT49xy или след него.
5. Всички останали аналогови входове минават през VCT49xy,IC800, AD/DA, IC850 и IC901.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети