| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 13:43 Заглавие: металотърсач |
|
|
| Преди време направих един PI металатърсач които заработи изключително добре. Схемата беше разработена от мен като взаимствах идеи от ЕЕ Treasure Hunter I и II. Премахнах грешките и излишните неща. Сега съм решил да направя подобрен вариант. Въпроса ми е дали и до колко може да се повиши дълбочината на засичане чрез повишаване на тока през намотка и коефициента на осилване на сигнала? Удачно ли е да се използва IGBT транзистор като например BUP213(1200v, 32A) за ключ? Aко имате подходяща информация както и формули за изчисление ще ми бъде от полза. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Mikron Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2005 9:03 Заглавие: |
|
|
| Ако повишиш тока през намотката дълбочината ще се увеличи, но имай впредвид, че много мощен сигнал и прекалено голяма чувствителност едновременно, правят уреда нестабилен - започва да се самовъзбужда и значително се увеличават проблемите със земята. Освен това при много мощен сигнал, започва да става опасно за работещите с рамката, особенно при продължителна работа. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2005 10:42 Заглавие: |
|
|
А как се ахранва такова нещо?? С мобилен дизелов генератор?  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 15:42 Заглавие: |
|
|
Ako moje6 mi prati shema na metalotarsa4 za6toto pove4eto v neta sa gre6ni ili mn trudni. Blagodarq predvaritelno!
[email protected] |
|
|
 |
maximus Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2005 12:49 Заглавие: |
|
|
| Да си увеличиш дълбочината не е трудно,но да направиш схемата стабилана при работа на земя е наистина трудно.Puls Star2,Argus и други наши домашни схеми, се оказа че работят много лошо на земя, а и принципа на PI не позволява добра чуствителност към цветните метали.Имам една схема (любителска) при която се използват две антени(не една) за PI,като втората антена според автора на схемата премахва именно нестабилноста към земята т.н (ground efect )...но нямам време да я тествам.Ако те интересува..получаваш я. |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2005 13:44 Заглавие: |
|
|
Ще съм благодарен да видя как стоят нещата в тази схема. [email protected].
А проблема с нестабилността ще трябва да задълбае по обстойно. Рещение може да се намери с малко по умен микроконтролер и куп други похвати кой от кои по сложен. ЗА Варянта с две намотки единствено ме притеснява трудното нагласяване на намотките.
A що се отнася до моита схема не я пазя в електронен варянт , но скоро ще я драсна и ще я видите. |
|
|
 |
maximus Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2005 15:38 Заглавие: |
|
|
Изпращам ти на E-mail какво да направиш.
Ако има някакви проблеми с download-нето.....обади се. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2005 2:20 Заглавие: |
|
|
| Vidiah che ste zagovorili za metalo tyrsachi i reshih da vi zadam niakolko vyprosa za metalo tyrsach koito sam siguren che vi e dobre poznat(pone taka si mislia) Ta stava vypros za taka narechenia Magnum interesno mi e da mi iskajete niakakvo mnenie za tozi aparat i izobshto lesno li se podkarva... ako niakoi si napravi truda shte sam mu izkluchitelno blagodaren! |
|
|
 |
Гостченце Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 08, 2005 22:30 Заглавие: |
|
|
Мислех да направя нова тема за да ви попитам дали знаете схема за металотърсач, но понеже си помислих, че вече сте обсъждали темата, проверих и се оказа че има такава тема. Съветвам и другите гости да правят същото .
Та ще можете ли да ми пратите и на мен една схема. Едно приятелче иска и му обещах че ще потърся. От форума на hardwareBg.com ме посъветваха да пиша тук и се надявам да не ме разочаровате .
Ако искате мейл - [email protected] |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 19:57 Заглавие: |
|
|
| A ПРОБВАИТЕ DELTAPULSE РАБОТИ НА ДЪЛБОКО И ТО МНОГО СТАБИЛНО |
|