Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

солариум изключва по рано

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mospec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София SKYPE- mospec

МнениеПуснато на: Съб Мар 22, 2008 20:49    Заглавие: солариум изключва по рано Отговорете с цитат

солариум изключва по рано каде може да е проблема че утре ме карат да го погледна може ли да е от честотата на тока има ли някй принципна схема
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mospec
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 23, 2008 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

днеска си играх цял ден с 4 солариуми и сичките не слушат таимерите постояно или карат повече или по малко демек изключват не на време каде може да е проблема процесора е 89c52RC мерих му захранването дава ми 4.8 в нормите ли е дали не се базика някой кондензатор помагайте че тече наем на помещение
чисто нови са солариумите но са китайски и гаранция в китай Mad
на чист случаен принцип е

Последната промяна е направена от mospec на Нед Мар 23, 2008 22:39; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Мар 23, 2008 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-вероятно в софтуера .Предполагам че таймерите са реализирани софтуерно и съответно е много трудно ( освен ако нямаш сорса ) да се каже от къде идва проблема .Провери дали има някаква зависимост или става по случаен закон .Може и да снимаш платката .Едва ли ти помогнах , но ...
Върнете се в началото
mospec
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 24, 2008 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

снимачката ми е кофти в панела с бутоните има две интеграли M74HC5958L най вероятно е 74HC5958 какво птеставлява тази инт. тя ли е таймера или е софтуерен с памета на савсем случаен принцип дава грешка
Върнете се в началото
Данаилов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега дай малко инфо за тези солариуми.Аз се занимавам със солариуми,но за изкуствен тен.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

mospec написа:
....има две интеграли M74HC5958L най вероятно е 74HC5958 какво птеставлява тази инт. ...

Бъркаш с обозначенията.
Това което си посочил най-вероятно е 8 разреден преместващ регистър, а не таймер. Пък и той (регистъра) има как да се намира около клавиатурата/бутоните.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Голяма част от китайските уреди не са това, което се очаква от тях. Имам електронен кантар, който мери и в грамове, но "стъпката" му е 450 грама Shocked , наскоро ремонтирах велоергометър, на който показанието на скоростта е само с фиксирани стойности - въртиш различно, показва едно и също Shocked . Та нищо чудно и тези солариуми да са направени на "случаен" принцип - колкото, толкова.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hORb
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 18:39    Заглавие: Отговорете с цитат

щом има клавиатура, предполагам и таимера е програмируем(ако е така обърни внимание на грешката при няколко пъти зададено едно и също време), не предварително зададена функция.ако е софтуерен то поне може да прегледаш тактовата честота, пиезо елементи, L/C кръг Idea
успех
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 25, 2008 19:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Имал съм подобен проблем. Най-вероятно е поставен китайски програмируем таймер с 6-7 времена. Така, че не се знае кое време активирате. На всичкото отгоре е и доста досадна работата с тези таймери.
В атача съм сложил снимка на едно чудо, с което реших проблема. Това е програмируем таймер "Направи си сам" Very Happy , който спретнах набързо, за да си спестя повече разходки. Има два бутона-единият увеличава времето от 0 до 15 минути, след което пак започва 0 (солариумът, за който го правих допускаше максимум 15 минути за един сеанс). Другият бутон стартира изписваното на дисплея време, а след включване се използва и за преждевременно ръчно спиране при нужда. Зеленият индикатор показва кога са включени лампите и кога таймерът е в режим на очакване.
Най-хитрото е, че всяко стартирано време се записва в енергонезависимата памет и ако имаш 5-6 човека с еднакво време, само натискаш пуска. Wink . Програмката я писах аз, а изпълнението е с PIC16F84A.
Някъде във форума съм писал повече за този таймер преди 3-4 месеца, мисля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети